Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesin'de oturan turizmci Galip Gür, 'Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin başkanı olarak katıldığı Güney Kore'deki toplantıda yeni üyelerin birliğe kabul edilişini onaylayan ve 22 ülkenin önünde aile fotoğrafı çektirdi. Gür, "Dünyanın en güzel koyları bizde. Ancak her koy yeryüzünde yaşayan her bireyin hakkı ve sorumluluğundadır. Bu cennet koyların korunması için ne gerekiyorsa yapacağız. Birliğe üye ülke sayısının artması gücümüzü gösteriyor" dedi.
Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 10'uncu Olağan Genel Kongresi Güney Kore'nin Yeosu kentinde 22-26 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Birliğin başkanı Bodrumlu turizmci Galip Gür başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya üye 36 ülkenin 22'sinden toplam 120 temsilci katıldı. Yeosu kenti Belediye Başkanı Ju Vheol Hyeon'un , Gür ile birlikte açılışını yaptığı kongrede Gür'ün verdiği mesajlar ve koyların korunmasına yönelik alınması gerek tedbirler dakikalarca alkışlandı. Gür, şöyle dedi:
"Dünyanın neresinde olursa olsun her bir koy her bir bireye miras kalmıştır. Hemen her ülkede koyları bekleyen tehlikelerde aynıdır. Bu nedenle koyların korunmasında başta birliğimiz olmak üzere herkese büyük sorumluluk düşüyor, tüm üye koyların doğal zenginliklerinin korunmasında ve bunların dünyaya tanıtımında etkin projelerin uygulamaya konulmasıyla bilinirlik ve iletişimin artacağına inancını taşıyorum. Gün geçtikçe birliğe üye olmayı arzu eden ülke ve koy sayısındaki artışın, birliğin global kişiliğinin ve görünürlüğünün yükselen bir ivme kazanıyor." 
Gür, konuşmasının ardından Japonya'nın Toyama ve Fas'ın El Hocheima koylarının birliğe kabul sertifikalarını iki ülkenin temsilcilerine verdi. Toplantıyı izleyen Güney Kore ve Japon televizyon kanalları Başkan Gür ile Bodrum ve Türkiye'yi tanıtan turizm potansiyellerini anlattığı rörortajlar yaptı. Dünyanın En Güzel Koyları Birliği 11'inci Dünya Kongresi'nin 2015 yılı sonunda Filipinler Puerta Galera Koyu'nda organize edilmesine karar verildi. Kongre tüm ülke temsilcilerinin katıldığı aile fotoğrafınını çekilmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI