İZMİR- Manisa karayolunda yapımına başlanan ve 2 kent arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli'nde çalışırken geçen ay işlerine son verilen 175 taşeron işçi, yaklaşık 3 aylık ücret, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini öne sürerek Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı, alacaklarının ödenmesini istedi.
İzmir'de AK Parti hükümeti tarafından yapılması planlanan 35 proje arasında yer alan ve 9 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan Sabuncubeli Tüneli'ndeki çalışmalar, inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntıları nedeniyle bir süre önce durdu. Firma, geçen ay 175 işçiyi çıkardı. Yaklaşık 3 aylık ücretlerinin yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarını savunan işçiler, bugün Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü eylem yaptı. Zor durumda olduklarını anlatan işçilerden 40 yaşındaki Yaşar Beşli şöyle dedi:
"Tünel inşaatını yapan firmada 3 yıldır çalışıyorum. 30 Kasım'da herhangi bir tebligat yapılmadan işimize son verildi. İşten çıkartılan toplam 175 kişi var ve hepsi zor durumda kaldı. 3 maaş, kıdem ve ihbar tazminatımız ödenmedi. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde sorunumuzun çözüleceği belirtiliyor, biz de durumumuzu dile getirmek için bugün eylem yapma kararı aldık. Karayolları Bölge Müdürü, kısa süre içinde ödeme takviminin açıklanacağını kaydetti. Hakkımızı aramak için mücadelemizi devam ettireceğiz. Yüklenici firma, geçen Cuma, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan ceza yememek için kendi çalışanlarının maaşlarının tamamını ödemiş ve kendi çalışanlarına karşı yasal bir sorumluluğu kalmamıştır. Fakat, işi yapan da mağdur olan da biz taşeron işçiler. Para yoksa kendi çalışanlarının parasını nereden ödedi? Para varsa bizim alacaklarımız neden ödenmiyor? Alacaklarımız ödeninceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Arkadaşlarımız da zaten şantiyede beklemeyi sürdürüyor."
Basın açıklamasının ardından işçiler tünel inşaatının şantiyesine döndü. İşçilerin şantiyedeki bekleyişleri sürüyor.

FOTOĞRAFLI