Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - TUNCELİ Valisi Osman Kaymak, jandarmanın düzenlediği operasyonda 'Şiyar Rojnek' kod adlı PKK'nın bölgedeki sorumlularından Celal Candemir'in 31 Ekim'de çıkan çatışmada öldürüldüğünü açıkladı. Vali Kaymak, "Bu PKK'lının güvenlik güçlerimizin en çok arananlar listesinde yer aldığı doğrudur. Çatışma tamamen planlı bir operasyon sırasında yaşanmıştır, her hangi bir vatandaşımızın ya da kişinin ihbarı söz konusu değil" dedi.
Tunceli'de 31 Ekim günü öldürülen PKK'nın kentteki sorumlularından olan 'Şiyar Rojnek' kod adlı Celal Candemir ile ilgili bugün gazetelerde yer alan, 'İhbar üzerine öldürüldü, ihbarcıya ödül verilecek' başlıklı haberler Tunceli Valisi Osman Kaymak tarafından yalanlandı. Vali Kaymak, güvenlik güçlerinin uzun süreden bu yana Pülümür Vadisi içindeki Alacık Köyü bölgesinde planlı operasyonlar düzenlediğini belirterek, şunları söyledi:
"Bölgede başlatılan 'Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel Operasyonu' kapsamında Alacık Köyü kırsal alanında operasyon faaliyeti yürüten Jandarma özel haraket timlerimiz Alacık Köyü kırsal kesiminde 2 PKK'lı ile karşılaşmaları üzerine bir çatışma yaşanmış. Çatışma sırasında PKK'nın sözde Dersim Eeyaleti Doğu Cephesi lojistik sorumlusu 'Şiyar Rojnek' kod isimli Celal Candemir ölü ele geçirilmiş, 1 PKK'lı da yaralı olarak bölgeden kaçmıştır. Bu PKK'lı güvenlik güçlerimizin en çok arananlar listesinde yer aldığı doğrudur. Çatışma tamamen planlı bir operasyon sırasında yaşanmıştır. Herhangi bir kişinin ihbarı söz konusu değil. Bizim İçişleri Bakanlığı'na ne bir ödül önerimiz olmuştur ne de herhangi bir kişiye ödül verdiğimiz haberi tamamen asılsızdır. 'Şiyar Rojnek' kod isimli Celal Candemir'in öldürülmesi tamamen güvenlik güçlerimizin kendi çalışmalarıyla gerçekleşmiş. Dolayısıyla haber doğru değil."

FOTOĞRAFLI