TUNCELİ'nin Pülümür ve Ovacık ilçelerinde son zamanlarda PKK'lıların yol kesme eylemi düzenlemesiyle ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada, güvenlik nedeniyle alternatif yollar kullanılması konusunda uyarıda bulunuldu.
PKK'lılar tarafından son günlerde Pülümür ve Ovacık ilçelerinde düzenlenen yol kapama eyleminin ardından Valilik tarafından güvenlik önlemleriyle yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, söz konusu bölgelere gidenlerin alternatif yol kullanılması gerektiği uyarısında bulunarak, şöyle denildi:
"Valiliğimizce; ilimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, son zamanlarda artan terör olaylarının önlenebilmesi, ilimiz genelinde tesis edilmiş huzur ve güven ortamının korunması, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda; Tunceli - Ovacık karayolu her iki yönlü olarak; 06.00 ile 24.00 saatleri arasında kamyon ve benzeri ağır vasıtalar ile durumu riskli görülen araçlara, 24:00 ile 06:00 saatleri arasında ise bütün araçların geçişine, Tunceli - Pülümür karayolu 24.00 ile 06.00 saatleri arasında iki yönlü olarak tamamen trafiğe kapatılmış olup, diğer saatlerde ise geçişi riskli görülmeyen binek araçların kullanımına açıktır. Tunceli - Sütlüce Köy yolu ise iki yönlü olarak 19.00 ile 06.00 saatleri arasında her türlü araç trafiğine kapatılmıştır. Tunceli - Batman Köyü karayolunun Pülümür istikametine giden tali yolun her iki yönü tüm araçların geçişine tamamıyla Valiliğimizce kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar alternatif yol güzergahlarını kullanmaları önemle duyurulur."