TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicilerin şikayet ve başvurularında geç karar veren hakem heyetleri bulunan  Kaymakamlıklara, 'Kaplumbağa Hızıyla Karar Ödülü' vereceklerini bildirdi.
Birlik Başkanı Şahin, 28 Mayıs Cumartesi günü Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki bir termal otelde, Tüketiciler Birliği Şubeler Toplantısı yapacaklarını söyledi. Şahin, bu toplantıda, çalışmalarını değerlendireceklerini Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Osman Can'ın, hak arama mücadelesinde Türkiye'nin geldiği noktayı anlatacağını söyledi. Şahin, şöyle konuştu:
"Eskiden 'Tüketici Ödülleri' veriliyordu. Bunun yerine, tüketicilerin şikayet, itiraz ve başvurularını değerlendirip karara bağlayan Kaymakamlıklardaki Tüketici Hakem Heyetleri'ne ödül vereceğiz. Tüketiciler, aldıkları mal veya hizmetten memnun olmadıkları zaman ya da mağdur olduklarında, Kaymakamlıklardaki bu Hakem Heyetleri'ne başvuruyor. Son yıllarda bu başvurularda, bankalardan kredi çekerken alınan dosya paraları çok önemli bir yer tutuyor. Hakem heyetlerinin yapılan başvurulara en kısa zamanda karar vermesi gerekiyor. Hakem heyetlerinde çok uzun zaman karar için bekleyen dosyalar var. Biz de çok geç karar veren Hakem Heyetlerinin bulunduğu Kaymakamlıklara 'Kaplumbağa Hızıyla Karar Ödülü' vereceğiz. Hangi kaymakamlıklara ödül vereceğimizi de şubeler toplantımızda açıklayacağız."

FOTOĞRAFLI