30 AĞUSTOS Zafer Bayramı’nın 92’nci yıldönümü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de törenlerle kutlandı.
Edirne'deki törenler sabah Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından vilayette Edirne Valisi Dursun Ali Şehin tebrikleri kabul etti. Daha sonra Talatpaşa Asfaltı’ndaki törenlere geçildi. Vali Şahin, Başkan Gürken ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Arı üzeri açık bir araç ile tören alanını gezerek halkın bayramını kutladı. Tören askeri araçların geçişiyle son buldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören alanındaki dev Türk bayrağı ise dikkat çekti.
KEŞAN’DA DA TÖREN DÜZENLENDİ
Edirne’nin Keşan İlçesi’ndeki kutlama törenleri Kaymakam Bekir Dınkırcı, 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Tebriklerin kabulünden sonra program, askeri birlik ve araçların geçişleriyle son buldu.
KIRKLARELİ’DE TÖREN
Türk Silahlı Kuvvetler Günü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kırklareli’de törenler sabah vilayet meydanında Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu ve 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak’ın anıta çelenk koyması ile başladı. Ardından Vali Yaman makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünden sonra vilayet meydanında geçit töreni düzenlendi. Vali Yaman, Başkan Kesimoğlu ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Koçak üzeri açık bir otomobilden halkın bayramını kutladı. Türk Silahlı Kuvvetler adına yapılan konuşmanın ardından askeri araçların geçit töreni yapıldı. CHP Kırklareli İl Teşkilatı da törenlerin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
TEKİRDAĞ’DA TÖREN
Tekirdağ’daki törenler valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erek’in anıta çelenk sundu ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın makamında tebrikleri kabul etmesinden sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına orduevi önünde düzenlenen resmi geçit ile devam etti. Tekirdağ Valisi Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erek’in halkın bayramını kutlamasından sonra askeri birlikler geçiş yaptı. Birliklerin geçişi sırasında törenleri izleyen çok sayıda Tekirdağlı sevgi gösterisinde bulundu
ÇORLU'DA DA TÖREN DÜZENLENDİ
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki kutlama törenleri Kaymakam Hulusi Doğan, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından program Atatürk Meydanı'nda askeri birliklerin geçişleriyle devam etti.
KOLORDUDAN RESİM SERGİSİ
Atatürk meydanındaki törenlerin ardından 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk’ün fotoğraflarının bulunduğu 'Atatürk ve Zafer' konulu sergi belediye binası giriş bölümünde açıldı. Kaymakam Hulusi Doğan, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın gezdiği sergide Atatürk'ün ülkenin değişik kentlerine yaptığı ziyaretlerden fotoğraflar yer alıyor. Korgeneral Tahir Bekiroğlu sergide 50 adet fotoğrafın yer aldığını ve Atatürk’ün muharebe meydanlarında olan ve 1923 yılında çekilmiş fotoğrafları olduğunu söyledi. Sergi 3 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

FOTOĞRAFLI