İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de 53 yaşındaki Berrin Kargın, gelini ve 2 torununa bakabilmek için çöplerden kağıt topluyor. Valiliğin eşi çalıştığı için kendisine yardım etmediğini belirten Kargın, "Eşim alkol sorunu olduğu için eve bir kuruş para getirmiyor. Oğlum da cezaevinde. 2.5 yaşındaki torunuma süt alabilmek için çalışmak zorundayım" dedi.
Merkez 7 Ocak Mahallesi'nde oturan Berrin Kargın, gelini ve torunlarına bakabilmek için sabah erken saatte evden çıkıp çöplerden kağıt ve hurda topladığını söyledi. Daha önce evin geçimini bir süre önce cezaevine giren oğlunun karşıladığını belirten Kargın, "Oğlum cezaevine girince gelinime ve 2 torunuma bakmak bana düştü. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamak için sabahtan akşama kadar Osmaniye sokaklarını geziyor ve çöplerden topladığım hurda poşet ve kağıtları satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyorum" diye konuştu.
VALİDEN YARDIM İSTEDİ
Oğlunun cezaevine girmesi ardından yardım için kapısını çaldığı valilikten olumsuz yanıt aldığını belirten Berrin Kargın şunları söyledi:
"Osmaniye Valiliği 'eşin çalışıyor' diye bize yardım etmiyor. Aylığı, yıllığı olanlara kömür ve gıda yardımı yaptıkları halde bize yardım etmiyorlar. Eşimin alkol sorunu olduğu için eve bir kuruş para getirmiyor. 2.5 yaşındaki torunuma süt, anasınıfına giden torunumun çantasına beslenme koymak için çalışmak zorundayım. Elime günlük ortalama 15-20 lira arasında para geçiyor. Bu parayla elektrik, su faturasını mı ödeyeyim, elime geçen para ile 2 torunuma mı yoksa kader mahkumu olan oğluma mı bakayım. Sayın Valimiz durumumuzdan haberdar olsa bize yardım eder diye düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI