Gülseli KENARLI/İSTANBUL,() İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Yamanevler metro istasyonunda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro inşaatında ilk ray kaynağını törenine katıldı.
Kadir Topbaş törende yaptığı konuşmada, "12 ay içerisinde, burası kullanılır hale gelecek. Günde 700 bin insan profili çıktı, bizim bu yolu tercih edecekler için yaptığımız hesaplamada. Bizim öngördüğümüzden biraz zaman geçecek ama yine dünya en hızlı yapılan metro hattı, en hızlı gelişen metro hattı... Bir başka özelliği de, en akıllı, en teknolojik ve en gelişmiş metro sistemi. Neden? Son dönemde yapıldığı için, bütün teknolojileri dikkate alarak yaptığımız için, sürücüsü olmadan, makinisti olmadan sistem kendi kendine çalışabiliyor. Bu çok ileri bir teknoloji. Dünyada sadece bir kaç kentte bu yapılmakta. Bunlardan bir tanesi de İstanbul. Bu bakımdan çok farklı; kendi güvenlik sistemlerinden tutunuzda, ulaşım sisteminde ki kalitesine kadar, dünyada bir modern, bir model alınacak sistem olduğunu söylemek isterim. Çok önemli, dünyada tek diye bahsettiğimiz üç katlı tünelin de çıkışı Ümraniye'de. Hasdal'dan gelecek olan dakikalarla, 12-13 dakikaya araçla buraya gelebilecek" dedi.
Topbaş'ın konuşmasının ardından raylara ilk kaynak yapıldı. Kaynak yapma işlemini Kadir Topbaş gerçekleştirildi.
Topbaş kaynak sırasın, "Tarihe tanıklık bu diyorum. Raylar kaynatılıyor, sonra inşallah buradan metrolar geçecek, insanlar geçecek. Ama kaynatanlar biz olacağız" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)