Özgür ALTUNCU - İdris TİFTİKCİ / İstanbul, () İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'nin yeni dönem oturumunda, geçtiğimiz yılın faaliyet raporunu açıkladı. Teknik detaylara girmeyeceğini söyleyen Topbaş, "Bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 114" dedi.



"YEREL YÖNETİMLER SİYASET ÜRETMEMELİ"

Yerel yönetimlerin insanların bütün hayatını kapsayan "yarı sivil toplum örgütleri" olduğuna işaret eden Topbaş, "Yerel yönetimler, halka rağmen adım atamazlar. Yerel yönetimler siyaset üretmemesi gereken merkezlerdir. Herkese eşit mesafede olmak, sorunları çözmek için adım atmak zorundadırlar" diye konuştu.



TOPLU TAŞIMA HEDEFİ

Ulaşımda hedeflerinin raylı sistemi yüzde 35'lere çıkarmak olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, "Erişimi kolaylaştırmak adına, toplu taşıma ağırlıklı bir çalışma öngördük. Buna devam edeceğiz" dedi. Toplu taşımada otobüslerin yaşlarını ortalama 4,5'a indirdiklerini söyleyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Çok daha kaliteli otobüsler hizmete alındı. Yerli otobüsün alımından dolayı sektör ekonomik krizden çıktı. İstanbul'daki bu hizmetin ülke ekonomisine ve istihdama katkısı olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Ulaşımda minibüslerin devam etmesini istediklerini, ama farklı bir boyutta çalışmasını beklediklerini de anlatan Topbaş, "Kent merkezlerine minibüsle gitmek yerine, toplu taşıma araçlarının bulunduğu bölgeye hizmet veren bir minibüs düşünüyoruz" dedi.



"METROBÜS HATTINA METRO GELECEK"

Metrobüsün artık kapasitesinin çok çok üstünde çalıştığını belirten Topbaş, aynı hat üzerinde metro yapılmasının planlandığını söyledi. Topbaş, "Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla konuştuğumuz, üzerinde durduğumuz bir proje var. Onun da metro haline dönüştürülmesine bakanlığımızla karar verdik" dedi.

 

(GK)