Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen 'Okul Sütü Programı' kapsamında öğrencilere süt dağıtıldı.
Tokat Valisi Cevdet Can beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile birlikte Ali Tepe Topçubağı İlköğretim Okulu'na gitti. Burada ikinci sınıf öğrencilerinin bulunduğu sınıfa giren Vali Cevdet Can, öğrencilerle yakından ilgilendi. Çocuklara süt içmeleri konusunda tavsiyede bulunan Vali Cevdet Can, daha sonra öğrencilere süt dağıttı. Öğrenciler de dağıtılan sütleri sınıfta içti. Burada öğrencilere seslenen Vali Can, "Yaklaşık 40 bin çocuğumuza haftada üç gün süt dağıtacağız. Süt içmenin faydasını biliyorsunuz. 'Esas mesele nedir' diye sorulduğunda size 'süt meselesi' diyeceksiniz. Sütü neden içiyoruz ? Bizim çocukluğumuzda hep öğretmenlerimiz söylerdi. 'Mutlaka tereyağı, yumurta yiyin, süt için' derdi. Bunlarda protein var. Amacı ne bu süt dağıtmaların, sağlıklı bir nesil yetiştirmek. Sütümüz var ama içmiyoruz. O yüzden dünya ortalamasının gerisinde olduğumuz için devletimiz şimdiden sizleri süt içtirmeye alıştırıyor" dedi. Vali Can il genelinde 405 okulda yaklaşık 39 bin öğrenciye haftada üç gün süt dağıtımının yapıldığını belirtti.
"OKUL BAHÇEMİZ ÇOK KÜÇÜK"
Vali Cevdet Can, sınıf ziyareti sırasında öğrencilere sık sık 'Vali amca gelmiş, bir şey isteyelim de şu ihtiyacımız gitsin' dediğiniz bir şey var mı?" sorusunu yöneltti. Ziyaret ettiği iki sınıfta öğrencilerin çoğu 'yok' cevabını verdi. Ancak 3'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ahmet Taha, Vali Can'a 'Okul bahçemiz çok küçük' dedi. Vali Can bunun üzerine Ahmet Taha'nın yanına giderek 'Okul bahçesi bence de küçük' cevabını verdi. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'ya okulun yan tarafında bulunan İl Müftülüğü'ne ait 400 metrekare alanın çocuklara tahsis edilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI