Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta Demokrat Parti (DP) İl Başkanı İrfan Alpat, 2013 yılında 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda bulunan 'Süleyman Demirel' konferans salonunun adının 'Adnan Menderes' olarak değiştirilmesinin nedeninin soruşturulmasını ve isme iadei itibar yapılmasını istedi.
Tokat'ta 2013 yılında, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında bulunan 'Süleyman Demirel' Konferans Salonu'nun adı dönemin CHP, MHP ve DP üyelerinin karşı çıkmasına rağmen çoğunluğu bulunan AK Parti üyeleri tarafından 'Adnan Menderes' olarak değiştirildi. DP İl Başkanı İrfan Alpat, Tokat Valiliği'ne dilekçeyle başvurarak ülke genelinde hataların düzeltildiğini öne sürerek, Süleyman Demirel'in isminin yeni bir yere verilerek itibarının iade edilmesini istedi.
Alpat dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
"21 Eylül 1998 tarihinde 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı 9'uncu Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel tarafından açılmıştır. Aynı zamanda bina içindeki salona Süleyman Demirel ismi verilmiştir. Devlet töreni ile ölüm yıl dönümü anılan Demirel'in adından dönemin Tokat Eğitim Bir Sen Şube Sekreteri Şaban Ceylan ve arkadaşları 'Darbecilerin babası Süleyman Demirel' diye anmaları bizleri derin üzüntü içerisine bıraktı. İl Genel Meclisine talepte bulunarak, Ergenekon'u ima ederek isminin salondan kaldırılmasını talep etmişlerdi. Dönemin valisinin babasının cenazesi için il dışında olması, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol'un il dışında olmasını fırsat bilen, çocuklarımızın eğitimi için teslim ettiğimiz öğretmenlerimiz maalesef bizleri üzerek, Tokat'ımız için bu yarayı açmışlardır. Ülke genelinde hataların düzeltildiği bu dönemde, sendika yetkililerimiz ve öğretmenlerimizin böyle bir eylemi yapmalarının nedeninin soruşturulmasını, 9'uncu Cumhurbaşkanımızın Tokat genelinde yeni bir yere isminin verilerek itibarının iade edilmesini bilgilerinize saygılarımla arz ederim."

FOTOĞRAFLI