İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İsrail’in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti. Şehir Tiyatroları Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Çevik, İsrail'i lanetlediğini söyledi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik havadan ve karadan saldırılarına yurdun dört bir yanında tepkiler sürerken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları da bugün protesto gösterisi yaptı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde biraraya gelen sanatçılar, Gazze'de yaşanan zulümle ilgili basın açıklaması yaptı.
İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımı lanetlediğini söyleyen Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Çevik konuşmasını söyle sürdürdü:
"Biz vicdanımız için buradayız. İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı, insan olmanın yanmışlığıyla, vicdanıyla lanetliyoruz. İslam ülkelerinin İsrail’in barbarca tavrı karşısında susuyorlar. Birleri IŞİD adı altında İslam adına insan öldürüp, yeni bir algı oluşturmaya çalışıyor. Öbür tarafta medeniyet denilen batı ve Vatikan susuyor. Herkesin ağzında ‘orantısız güç’ ezberi var."
Mazlumun yanında zulmün karşısında olduklarını söyleyen Çevik, konuşmasını söyle sürdürdü:
"Filistinli orucunu bombayla açıyor, bayramı bombayla yapıyor. Cenazelere bile bomba atılıyor. Biz geçen yıl barış konseptiyle sezon açmıştık. Şimdi 'Hep barış, inadına barış' diyoruz. Aksi taktirde nasıl 'Bugün bayram' deriz? Eğer İsrail’deki çocuklar katledilseydi, biz yine o çocuklar için şimdi Filistinliler için olduğu gibi burada olurduk. Mazlumun yanında zulmün karşısındayız."
Tiyatro oyuncuları yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOGRAFLI