Mikail PELİT/MALATYA, () - MALATYA'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde, boğazları kesilerek öldürülen 3 kişiden biri olan Alman uyruklu Tilman Ekhart Geske ölümünün 8. yılında mezarı başında anıldı.
Tilman Geske için Ermeni Mezarlığı'nda düzenlenen törene Geske'nin eşi Suzanna Geske, kızı Michal, ile farklı kentlerden gelen Hıristiyan cemaati üyeleri katıldı. Tilman Geske'nin mezarına çiçek bırakılarak başlayan anma töreninde Suzanna Geske, kızı Michal, duygusal anlar yaşadı. Bu yılki anma töreninde basın mensuplarının da görüntü almasına izin verilirken törene yaklaşık 30 kişi katıldı.
Tören daha sonra ilahilerin okunmasıyla sona erdi.
Törenden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Suzanna Geske, eşi Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesiyle ilgili davanın hala sonuçlanmamasından üzüntü duyduğunu söyledi. Her yıl aynı töreni yaptıklarını belirten Suzanna Geske, şunları söyledi:
"Eşim ve iki arkadaşlarını anıyoruz, aynı zamanda üzülüyoruz çünkü hala mahkeme aynı durumda devam ediyor bir şey değişmiyor. Sanıkların hepsi dışarıda. Aslında bu tarafta üzülüyoruz çünkü onun yokluğunu hissediyoruz. En kısa zamanda bu mahkeme bitirilsin ve bizim hayatımız normale dönüşsün çünkü hala bir tedirginlik içindeyiz. Arkadaşlarım Almanya, Amerika her yerden aslında bütün dünyanın dört bir tarafından dua ediyorlar Türkiye için. Her sene bu zamanda seneye bitecek diyoruz ama bitemiyor işte. Ne yapacağız? Umudumuz var bitecek diye şimdi. Yine düşünüyoruz seneye bitecek diye belki seneye bitirebiliriz kim bilir bir yasa çıkar değişiklik olur o zaman yine bitmeyecek. Her zaman umudumuz var bitecek bitecek diye bilmiyorum."
Malatya'da, 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanmış daha sonra da boğazları kesilmişti. Olayı gerçekleştirilen Emre Günaydın, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalanmıştı. Zanlılar uzun tutukluluk süresi göz önüne alınarak serbest bırakılmışlardı.

FOTOĞRAFLI