Tolga ÖZBEK/Phuket – TAYLAND () – TÜRK Hava Yolları’nın 300’üncü uçuş noktası Tayland’ın önemli turizm merkezi Phuket Adası oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan THY uçağı, Phuket Uluslarası Havalimanı’nda itfaiyenin su tagı ile karşılandı.

THY’nin Tayland’a uçmaya 1989’da başladığını belirten Genel Müdür Bilal Ekşi “Geçen yıl Tayland’a 324 bin yolcu taşıdık. Bangkok’a günde iki kez uçuyoruz. Şimdi ülkedeki ikinci noktamız Phuket’i açtık. Hedefimiz bu yıl 360 bin yolcu taşımak. Taylandlıları da , medeniyetlerin beşiği Türkiye’ye bekliyoruz” dedi.

THY’yi Bangkok’tan sonra Phuket’te görmekten mutlu olduklarını belirten Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün, “Phuket bu bölgenin en önemli turizm merkezi. Yeni noktalar iki ülkeyi de birbirine yaklaştırıyor. Turizm ve ticaret gelişiyor” diye konuştu.

20 MİLYON TURİST GELİYOR

Tayland’ın en önemli geçim kaynağı turizm. Her yıl Tayland’a 20 milyon civarında turist geliyor. Bölgenin tatil merkezi ise Phuket. Adaya her yıl ortalama 5 milyon turist geliyor. Sahilleri, temiz denizi ve yeşil doğası ile ünlü Phuket için THY Avrupa ve Rusya pazarından ciddi talep yakaladı.

AÇILIŞA ÖZEL FİYAT

THY açılış için özel bir kampanya da yapıyor. 31 Temmuz’a kadar biletlerini alanlar, 15 Aralık 2017 tarihine kadar ekonomi sınıfı, gidiş dönüş, tüm vergiler dahil 569 dolardan başlayan fiyatlarla Phuket’e uçabilecek.

Seferler, Pazartesi, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günü karşılıklı yapılacak. Airbus A330-300 tipi uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan TK172 sefer numarasıyla saat 14.30’da havalanacak. Ertesi gün yerel saatle 04.00’te Phuket Uluslararası Havalimanı’na inecek. Dönüş seferi ise saat 05.00’te havalanıyor. İstanbul’a varışı aynı gün saat 12.00’de. Uçuş süreleri İstanbul’dan Phuket’e 9,5 saat, dönüş ise 10,5 saat.

(FOTOĞRAF)