THY’nin İstanbul’dan Lefkoşa Ercan Havalimanı'na giden uçağına geç kalan transit bir yolcunun boarding kartı, merkezi sistemde iptal edildi. Ancak yolcu bu kartla uçağa alındı. Görevlilerin yaptığı son sayımda 1 kişinin fazla olduğunu belirlendi. Bu sırada, bir valizin de sahibi bulunamayınca yolcular uçaktan indirildi. Valizin sahibi bulunup, boarding kartı iptal edilen yolcunun da belirlenmesinden sonra, uçak 1.5 saat gecikmeyle yolcularını alarak Ercan'a hareket etti.

İstanbul’dan bugün Ercan Havalimanı'na 174 yolcusu ile saat 13.35’de hareket etmesi gereken THY uçağı, işletme nedenlerinden dolayı 15 dakika gecikti. Bu arada başka bir ülkeden gelen transit bir yolcunun uçağı gecikmeyle Atatürk Havalimanı'na indi. Ercan uçağına gidecek yolcu rötardan yararlanmış oldu,  görevliler tarafından 201 nolu köprüye yetiştirildi.  Elindeki transit boarding kartını gören kapıdaki görevli, yolcuyu uçağa aldı. Ancak transit yolcu Atatürk Havalimanı’na indiği anda sistemde gideceği Lefkoşa-Ercan uçağının kalkış saati geçtiği için boarding kartı otomatik olarak iptal edilmişti. Bu iptal 201 nolu köprüde görev yapan memurların önündeki sisteme 2 dakikalık bir gecikmeyle geldi. Bu sırada transit yolcu da uçağa binmişti. 

Uçağa yer hizmeti veren TGS görevlileri yolcu alımı bittikten sonra, ellerindeki  boarding kartlarıyla yolcu listesini karşılaştırınca 1 kişinin fazla olduğunu belirledi. Bunun üzerine boarding kartı iptal edildiği belirlenen transit yolcunun kapıya gelmesi istendi.  Bu arada el bagajlarının bulunduğu bölgede bir küçük valiz de dikkat çekti. Valize kimse sahip çıkmayınca, yer hizmetleri görevlileri, pilotun talimatıyla uçağın yolcularını indirdi.  Valizin sahibi, kulaklıkla müzik dinlediği için olanları duymadığını söyleyerek özür diledi. Valizin sahibi bulunup, boarding kartı iptal edilen yolcunun da belirlenmesinden sonra, uçak yolcularını alarak uçuşa hazır hale getirildi.

THY’nin Atatürk Havalimanı’ndan Ercan’a saat 13.35’de gitmesi gereken TC-JRE kuyruk tescilli “ Beypazarı “ adlı uçağı, birbiri ardına yaşanan bu olaylar sonrası 1 saat 30 dakika gecikmeyle  yolcularını tekrar alarak saat 15.05’de KKTC'ye hareket etti.