TÜRK Hava Yolları ekipman teminatlı geliştirilmiş kredi sertifikası tahsisli satış duyurusu yayınladı. Türk Hava Yolları (THY), toplam 328 milyon dolar 274 bin dolarlık üç adet Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı alımı için farklı bir finansman yönteminin kullanıldığını açıkladı. Bu uçaklar THY filosuna önümüzdeki bir ay içinde katılacak. İşte THY'den yapılan açıklama:

"Türk Hava Yolları bugün toplamda 328.274.000 Amerikan Doları nominal değerde ekipman teminatlı geliştirilmiş kredi sertifikalarının bir diliminin tahsisli satış duyurusunu gerçekleştirmektedir.

Sertifikalar asıl olarak bir ödeme -aktarma tröst'ündeki payları temsil edecektir. Söz konusu tröst Sertifikalar'ın satışından elde edeceği geliri, yeni kurulmuş bir Delaware sınırlı sorumlu şirketi olan Bosphorus 2015 LLC (İhraççı) tarafından ihraç edilecek ve, Mart 2015 ve Nisan 2015'te teslim edilmesi planlanan üç adet yeni Boeing 777-300ER uçağı ile teminat altına alınmış olan ekipman tahvillerini satın almak için kullanacaktır.

Her bir uçak üzerinde kurulacak teminat, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onaylandığı şekliyle Taşınır Donanım Üzerindeki Uluslararası Teminatlar Hakkındaki Cape Town Sözleşmesi ve buna ilişkin Hava Aracı Donanımına Özgü Konulara Dair Protokoldeki koruma imkanlarından yararlanacaktır.

Ekipman Tahvillerinin satışından elde edilen gelir İhraççı tarafından, her biri ayrı finansal kiralama sözleşmesi altında Türk Hava Yolları'na kiralayacağı üç adet Boeing 777-300ER uçağının satın alınmasının finansmanı için kullanılacaktır.

Sertifikalar, 1933 tarihli Amerikan Menkul Kıymetler Kanunu veya herhangi bir başka ülkenin sermaye piyasası mevzuatı (Türkiye Cumhuriyeti sermaye piyasası mevzuatı altındaki kayıt ve onaylar da dahil olmak üzere) uyarınca kayıt altına alınmayacak ve (Menkul Kıymetler Kanunu ve eyaletlerin sermaye piyasaları mevzuatından kaynaklanan) kayıt zorunluluklarına ilişkin bir istisna olmaksızın veya ilgili kayıt olmaksızın Amerika Birleşik Devletleri içinde arz edilemeyecek veya satılamayacaktır. Sertifikalar Menkul Kıymetler Kanunu'nda yer alan 144A Kuralı doğrultusunda yalnızca nitelikli kurumsal alıcı olduğu düşünülen kişilere, Amerika Birleşik Devletleri (A.B.D) dışındaki işlemlerde ise Menkul Kıymetler Kanunu S Yönetmeliği doğrultusunda yalnızca A.B.D dışındaki kişilere arz edilecek ve satılacaktır"