Osman URAS/BODRUM (Muğla), ()- BODRUM'da bu yıl 5'incisi düzenlenen, teravih namazı sonrası kar şerbeti ikramına, yoğun ilgi gösterildi.
'Doğadan gelen serinlik' sloganıyla geleneksel olarak düzenlenen kar şerbeti ikramı, hayırseverlerin katkılarıyla Tepecik Camii'nde yapıldı. Teravih namazı çıkışında kar ve üzüm pekmezinden hazırlanan şerbet, cemaate dağıtıldı. Etkinlikte, yoldan geçen tatilciler de unutulmadı.
Dede mesleğini devam ettirdiğini söyleyen Bekir Çam, "Kar şerbeti kültürü Osmanlı'dan günümüze kadar gelmektedir. Köylülerimizin yaptığı üzüm pekmezi ile karın karşımı ile yapılıyor. Doğal bir serinlik veriyor" dedi. Bu ikramın geleneksel hale geldiğini belirten Tepecik Cami İmamı Yüksel Kılınçarslan da "Beş yıl önce bunu iyi ki yapmışız. Bize destek verenlere teşekkür ederim. Güzel bir gelenek. İnşallah devam ettireceğiz" diye konuştu.
Şerbet yapılacak karın Seydikemer İlçesi'ndeki 2 bin 400 metre yükseklikte yer alan Erendağ'dan temin edildiği belirtildi. Bu yılki ikram için üç çuval kar getirildi ve yaklaşık 1000 kişilik kar şerbeti dağıtıldı. Ayrıca, bu yıl fıçı dondurma da ikram edildi. Farklı meyvelerden, bir miktar suyla tatlandırıcı kullanılarak hazırlanan dondurmanın, kavunlusu yapıldı. Vatandaşlar emeği geçenlere teşekkür ederek nostalji yaşadıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI