Arzu KAYA-Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () AMATÖR Oltacılar Derneği, Bebek Sahili boyunca çöp topladı, vatandaşları temiz bir çevre bırakılması konusunda duyarlı olmaya davet etti.

PANKARTLARLA SAHİL BOYUNCA YÜRÜDÜLER
"Biraz boğaz havası almak isterseniz temiz tutalım", "Bu güzel boğazı torunlarımız da görsün", "Temiz çevre, temiz yaşam" pankartları açarak Bebek Parkı'nda toplanan grup üyeleri sahil şeridi boyunca yürüdü. Ellerine eldiven takıp çöp poşetleri alan yaklaşık 50 kişi, Bebek Sahili boyunca yürüdükleri noktalarda gördükleri çöpleri topladı. Pankartlar eşliğinde yürüyen vatandaşların bazıları da etkinliğe çocuklarını da getirdi, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması gerektiğini vurguladı.

"GÜZEL BİR ORTAM BIRAKALIM İSTİYORUZ"
"Biz insanların çöp atmamalarını sağlamak için, insanların duyarlılığa çağırmak için bir yürüyüş yapacağız" diyerek başlanılan yürüyüşte ilkokul öğrencisi Yağmur da vardı. "Çöpleri toplamaya geldim. Bazen çöp oluyor. Doğayı temizlemek istiyorum" diyen Yağmur da çöpleri topladı.

"TEMİZ BİR ÇEVRE OLSUN İSTİYORUZ"
İlkokul öğrencisi Arda, "İnsanları bilinçlendirmeye geldim, çevreyi kirletmemeleri için. Sonraki nesillere bırakabileceğimiz en iyi hediye güzel bir çevredir" dedi. Oğlu Arda ile birlikte etkinliğe katıldığını söyleyen babası ise, "Çocuklarımızla birlikte geldik buraya. İyi bir gelecek bırakmak için. Temiz bir çevre olsun istiyoruz. İnsanlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz doğamız konusunda" diye konuştu. Etkinliğe katılan bir vatandaş da, "Bugün toplanmamızın amacı her kesime, yaşayan her canlıya bir mesaj vermekti. Çocuklarımıza da güzel bir dünya bırakmak için gerek çevre gerek deniz yaşayan tüm canlılar adına güzel bir ortam bırakalım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)