İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde oturan 63 yaşındaki Ş.M.'yi telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şebeke üyeleri tarafından 80 bin TL dolandırıldı. Tekrar arayıp, bankada bulunan 20 bin Sterlin parasını da dolandırmak isteyen şebeke üyelerinden, parayı almaya gelen Suriye vatandaşı 24 yaşındaki C.E. yakalanıp, tutuklandı. İzmir'in Ödemiş İçesi'nde ise, 74 yaşındaki N.B.'nin yüklü miktardaki parası ve altın takıları, kimlik bilgilerinin Fethullahçı Terör Örgütü tarafınan kullanıldığı yalanıyla dolandırıldı.
Geçen 21 Temmuz'da Ş.M.'yi ev telefonundan arayan bir kişi kendisini emniyet müdürü olarak tanıttı. Telefondaki kişi "Kimlik bilgileriniz teröristlerin eline geçmiş, Hakkari-Şemdinli de kullanılıyor. Kimliğiniz ile yeni bir telefon hattı alınmış. Bir banka şubesinde bulunan köstebekler tarafından bilgilerinizin satın alındığını düşünüyoruz. Bunları kimseye söylemeyeceksiniz, sizi operasyonu yapan savcıya bağlayacağım" dedi. Ş.M.'nin "Sizin polis olduğunuz nereden bileyim" demesi üzerine "Ben size 155 olarak çağrı göndereceğim" diyen dolandırıcı, cep telefonuna 9.155 numaradan boş mesaj gönderdi.
Bir süre sonra arayıp savcı olduğunu söyleyen başka bir dolandırıcı "Sizi 2 aydır araştırıyoruz, dürüst, iyi bir vatandaşsınız. Eğer bir konu olsaydı, gelip evinizden alırdık. Hesabınızdan çekilen paralar bu teröristlere gidiyor, silah olarak polislere sıkılıyor. Bize yardımcı olun şahısları yakalamak üzereyiz" dedi. Dolandırıcılar bu konuşmalar sırasında bankalarda ne kadar parası bulunduğunu da öğrendi. Ş.M.'nin İzmir'e gelmesini sağlayarak 80 bin lira parasını bankadan çektiren dolandırıcılar, buluşma yeri olan Basmane bir kişiye teslim etmesini söyledi. Parayı teslim ede Ş.M. eve gelip yakınlarına durumu anlattığında, dolandırıldığını anladı.
Bir süre sonra tekrar arayan dolandırıcılar, bankada kalan 20 bin Sterlin parayı da çekmesini istedi. Ş.M.'nin haber vermesi üzerine önlem alan polis, bankaya giden Ş.M.'den içinde para bulunduğu görüntüsü verilen poşeti yine Basmane semtinde teslim alan dolandırıcıyı suçüstü yakaladı. Parayı teslim alan dolandırıcının Suriye uyruklu C.E. olduğu anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen C.E. tutuklandı.
ÖDEMİŞ'TE DE FETÖ İLE KORKUTUP DOLANDIRDILAR
İzmir'in Ödemiş İçesi'nde de 74 yaşındaki N.B.'yi arayıp yine kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesinin üyeleri, kimlik bilgilerinin Fethullahçı Terör Örgütü üyelerince kullanıldığı, adına 18 kredi kartı çıkarıl dığı yalanıyla kandırdı. N.B.'nin 90 bin 350 TL, 5 bin 200 Euro para, 8 altın bilezik, 1 Ata altını, 4 altın yüzük, 4 altın küpe, 1 altın kolyeyi hazırlatıp, eve gelip teslim alarak dolandırdı. N.B.'nin şikayeti üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI