Doğan ZELOVA/GELİBOLU (Çanakkale), () - ÇANAKKALE Boğazı'na döktüğü mayınlarla Deniz Savaşları'nın kaderini değiştiren 'Nusret' mayın gemisinin aslına uygun olarak inşa edilen 'TCG Nusret' gemisi, Gelibolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilçede ziyarete açıldı.
Aslına sadık kalınarak Gölcük Tersanesi Komutanlığı tarafından inşa edilerek, 27 Eylül 2010 tarihinde denize indirilip, müze gemi olarak kullanılmaya başlanan, 38.8 metre uzunluğundaki 'TCG Nusret', sabahın erken saatlerinde Gelibolu Limanı'na yanaştı. Gelibolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıldönümü etkinliklerine renk katan TCG Nusret, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Gemiyi gezip, merakla inceleyen ziyaretçiler bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Sinem Altaş, "Bu tür olayları tarih kitaplarından ve romanlardan zaten okuyoruz. Ama o tarihlerde geçen ve bir tarih yazan bu gemiyi burada görmek ayrı bir duygu. Keşke bu duyguyu herkes buraya gelip yaşayabilse" dedi.

FOTOĞRAFLI