Enver ALAS/İSTANBUL, ()  TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmet Yılmaz ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin Tıp Tarihindeki Yeri ve Önemi' konulu toplantıya katıldı. Aynı zamanda 'Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin 112 açılış yılı kapsamında, üniversitenin Üsküdar'daki Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün evsahipliğinde gerçekleşti. Toplantıda İsmet Yılmaz ve Mehmet Müezzinoğlu birer konuşma yaptı.

Müezzinoğlu,1903 yılında yapılan Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin, merkeze insanı, bilimi ve insanlığa hizmeti alan bir anlayışın eseri olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, o dönemde sağlık alanında yapılan çalışmalara değinerek " O günün koşullarında bir taraftan sağlık alanında eğitimi, bilimi, uygulamayı ve araştırmayı güçlü bir merkez halinde böyle bir eserle taçlandıran bir anlayış zor koşullara rağmen vizyon ve misyon koyan bir anlayıştır" diye konuştu.

"SAĞLIK HİZMETİ SUNUMUNDA DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİNİ YAKALADIK"
Son iki yılda sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da konuşan Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmeti sunumu konusunda dünyanın en iyi ülkelerini yakaladığını söyledi. Aynı zamanda güçlü bir sağlık tüketicisi ülke olmayı kabul etmediklerinin altını çizen Müezzinoğlu, "Dolayısıyla sağlık biliminde, teknolojisinde de üreten ve sağlık endüstrisi ile ilaç sanayisinde 'ben de varım' diyebilen bir ülke olabilmesi için bir tarafta Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ile diğer tarafta Sağlık Bilimleri Üniversitemiz geleceğimize farklı pencereler açacaktır. Bu millet görevlerini aklıyla, gönül teriyle alın terini de bütünleştirerek tarihi geçmişte olduğu gibi tarihi gelecekte de yerine getirecektir" diye konuştu.

"2017'DE 30 BİN YATAK KAPASİTESİ HİZMETE GİRECEK"
Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın 250'nin üzerinde, 40 bin yatak kapasiteli hastanenin inşaatının devam ettiğini söyledi. Müezzinoğlu, "Bu inşaatlar önümüzdeki 2 yılda tamamlanacak. Şehir hastaneleri ile ileride 30 bin yatak kapasiteli hastanelerimizin inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki bir yıl içinde 15 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerin de ihalelerini yapacağız. 2017'de 30 bin yatak kapasitesi hizmete girecek. Türkiye önümüzdeki ileri teknoloji ile fiziki mekanlarını yaptığı, ileri tıbbi teknoloji ile donattığı hastanelerinden 70 bin yatağını 2 yıl sonra, 95 bin yatağını ise 2018 sonu itibariyle yakalamış olacaktır" dedi.

"BU DİNAMİKLERİN ARKASINDA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN VAR"
"İnanarak söylüyorum ki; bu dinamiklerin arkasında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var" diyen Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ne yazık ki, nasıl 1900'lü yıllarda 2. Abdülhamid Han hazretlerine 'Kızıl Sultan' demeyi yerli ve milli olmayanlar başarabildiyse, bugün de yine yerli ve milli olamayanlar sayın Cumhurbaşkanına 'diktatör' demeye çalışıyorlar. Bu millete hizmet etmek, bu milletin dünya milletleriyle olan yarışında 'ben de varım' diyebilmesinin öncülüğünü yapmak diktatörlük kelimesi ile örtüştürülüyorsa bunların o primitif zekalarına bu kelimeyi havale ediyorum. İnşallah Türkiye'nin 1 Kasım seçimleri sonrasında milli iradenin vadandaşın sağlıklı vicdani sağ duyusu, feraseti, aklı ve izanıyla yine büyük millet olduğunu ve büyük millet olma iddiasının arkasında durduğunu gösterdi."

TBMM BAŞKANI İSMET YILMAZ: GÜÇLÜ BİR MEDENİYETİN ÖNCÜSÜ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Mehmet Müezzinoğlu'nun ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz bir konuşma yaptı. Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'den Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bir dönüşümün ve değişimin olduğunu belirterek, bunun da Türkiye'de sağlıktaki değişim ve dönüşümün en önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu vurguladı. Dünyada hiçbir ülkenin medeniyet mirası açısından Türkiye kadar zengin olmadığını kaydeden Yılmaz, "Medeniyet birikimimizden güç alarak güçlü bir medeniyetin öncüsü olmak için çalışıyoruz. Bunun için eğitim, eğitim içinde sağlıklı nesiller gerektir. Herşey insanımızın daha mutlu, huzurlu hayat sürmesi içindir. Öncelikle insanımızın beden ve ruh sağlığının korunması gereklidir"diye konuştu.

YENİ ANAYASA TEMENNİSİ...
Mecliste geçen dönem yeni bir Anayasa yapılması için komisyon oluşturulduğunu hatırlatan İsmet Yılmaz, komisyonu oluşturan 4 partinin sağlık konusunda üzerinde mutabık kaldığı sağlıkla ilgili madde olduğunu belirt erek yeni dönemde Türkiye'nin yeni Anayasa'ya kavuşması temennisinde bulundu. Eğitim ile insanı daha fazla buluşturmaları gerektiğini kaydeden Yılmaz, bu nedenle genel bütçeden en büyük payı eğitime ve sağlığa ayırdıklarına dikkat çekti. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane' ile ilgili olarak hazırlanan sergiyi gezdi.

  (FOTOĞRAF)