Muhammet KAÇAR/RİZE, () - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize'nin 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 555'inci yıl dönümü kutlamalarına katılmak için geldiği Rize'de ziyaretlerde bulundu.
Öğle saatlerinde Rize'ye gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gündoğdu Mahallesi'nde bir restoranda beraberindekilerle yemek yedi. Ziyaret sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı, TBMM Başkanı Kahraman'ın yemek yediği restoranın açıklarında sahil güvenliğe ait bir tekne ve bot görev aldı, polis köpeği çevrede bomba araması yaptı. Kahraman daha sonra Rize Valiliği'ni ziyareti etti. Valilik'te yöresel kıyafetli iki çocuğun çiçeklerle karşıladığı Kahraman, polis mangasını selamladı, Valilik şeref defterini imzaladı. Rize'nin fetih şölenine katılmak için geldiğini ifade eden Kahraman, "28 Ağustos 1461 Trabzon'un fetih tarihidir. Ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han, büyük bir orduyla geldiği Trabzon'u şehir olarak değil, devlet olarak kendisine biatlarını bağışlaması dileğiyle feth etti. Trabzon'a bağlı Rize ve Artvin de Osmanlı toprağı oldu" dedi.
'ASKER ELBİSESİ GİYMİŞ TERÖRİSTLER VARDI'
Daha sonra Rize Belediye Başkanlığını ziyaret eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkan Reşat Kasap ve belediye çalışanları karşıladı. Belediye Başkanlığı makamına geçen TBMM Kahraman, ayakta kalan Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'ya seslenerek yer gösterdi, ardından da "Emniyetimiz sağlam. Polisimizden çok memnunuz. Dimdik durdu. Askerimiz de dimdik vurdu. Asker elbisesi giymiş teröristler vardı, asker değil. Orası peygamber ocağı" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI