Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "O kadar iftarlar, davetler çoğaldı ki; bu sefer işin içine sahurlar da girdi. Herkes takvimine iftarın yanında sahuru da ekliyor" dedi.
Bursa'ya gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ikindi namazını Ulu Cami'de kıldıktan sonra, Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti. Burada konuşan TBMM Başkanı Kahraman, Bursa'nın Osmanlı Devleti'nin ilk payitahtı olduğunu söyledi. Osmanlı Devleti'nin Bursa'dan dünyaya yayıldığını belirten Kahraman, iftar programlarına katılmak için kente geldiğini belirtti. Kahraman, "Çok canlı ve diri bir ramazan yaşıyoruz. O kadar iftarlar, davetler çoğaldı ki; bu sefer işin içine sahurlar da girdi. Giderek herkes takvimine iftarın yanında sahuru da ekleyecek. Bu, güzel bir gelişme. İnancı olan devletler rahattadır, huzurdadır insanlar gibi. İnançsızlar, dipsiz bir kuyuya düşer. Bu yönüyle inancımıza sahip çıkmamız, bizim gelişmemizi sağlayan ana unsurladan olacaktır. Ufacık bir Kayı aşiretini çadırlardan koca bir cihan devleti yapan, o inanç ve inanç peşinde koşmadır" dedi.
Ziyaret sırasında, Bursa Valisi İzzettin Küçük, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a bir hat tablosu, Kahraman da Küçük'e el yapımı porselen bir şekerlik hediye etti.

FOTOĞRAFLI