Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - BULGARİSTAN’daki yağışların ardından bu yıl üçüncü kez taşan Tunca ve Meriç nehrinden yayılan sular merkeze bağlı Bosnaköy’e giden yolların trafiğe kapanmasına neden oldu. Köye ulaşmak için DSİ’nin nehir kenarındaki toprak sedde yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını ifade eden Bosnaköy Muhtarı Recai Kararmışbuga, “Kendi traktörlerimizle bazı yerlere taşıma yaptık. Burasının bir an önce yapılıp daha rahat bir ulaşımın sağlanmasını istiyoruz” dedi.
Bulgaristan’daki aşırı yağışlar nedeniyle geçen hafta Tunca ve Meriç nehirleri bu yıl üçüncü kez taştı. Nehirlerden yayılan sular çevredeki bir çok işletme ve çay bahçesini sular altında bırakırken, merkeze bağlı Bosnaköy’e giden yollarında kapanmasına neden oldu. Süvari köprüsünden geçirilerek gidilen köyde suların yolların üzerinden akması nedeniyle adeta mahsur kaldı. Köyden merkeze gelebilmek için askeri yasak bölgedeki DSİ seddelerini kullanan köylüler, her taşkında yollarının kapanmasından bıktıklarını ifade ederek çözüm üretilmesini istedi.
Yaklaşık 250 kişinin yaşadığı ve hayvancılık yapan köylüler nehir sularının üzerinden akması nedeniyle kapalı yolda toplanarak eylem yaptı. Seslerini duyurmak istediklerini kaydeden Bosnaköy Muhtarı Recai Kararmışbuga, her taşkın köye giden 2 yolun kapandığını belirterek, “Bosna köylüleri her yıl karşılaştıkları bu sıkıntıyı bu yıl üç kez yaşadı. Üç ay içerisinde üçüncü kez taşan nehirler Bosna köyün sakinlerine zor günler geçirtiyor. Şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan köyün yolları su altında kalması nedeniyle köylüler askeri yasak bölgede bulunan toprak seddeyi kullanmak zorunda kalıyor. Ancak toprak seddin üstünün uygun olmaması nedeniyle hayati tehlike atlatan köylülere, bölgede konuşlu bulunan askerler de zorluk çıkartıyor. Süt dağıtımlarımız aksıyor, köye veteriner bile gelemiyor. Traktörlerle bile yoldan geçmek bazen çok tehlikeli oluyor. Bu nedenle çözüm üretilmesini istiyoruz. Karaağaç Mahallesi’nden buraya gelen bir ana yolumuz sular altında. Bir de Süvari köprüsünden geçiş yolumuz var. Ama nehir suları üzerinden akıyor ve geçemiyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI