Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki tatil merkezi Kekova'da düzenlenen kano turlarına katılan tatilciler, denizdeki Likya lahdi başta olmak üzere Batık Kent ve Simena Antik Kenti'nde tarihi kalıntıların çevresinde ve doğanın içinde eşsiz bir gezinti yapıyor.
Deniz, kum ve güneş üçlemesine alternatif düzenlenen mavi turlarla tatilcilerin ilgi odağı olan Kekova, kano turlarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle yabancı tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği kano turları, bölgenin merkezi konumundaki Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi Alan Koyu'nda başlıyor. Tur otobüsleriyle Kaş ve Fethiye gibi tatil merkezlerinden Alan Koyu'na gelen tatilcilere, önce profesyonel rehberler eşliğinde kano dersi veriliyor.
BATIK KENTİ İZLİYORLAR
Güvenlik önlemlerinin anlatılmasından sonra can yeleklerini giyen tatilciler, kanolarını kıyıya taşıyor. Kanolara binen deniz tutkunları, rehberler eşliğinde Akdeniz'in mavi suları üstünde yolculuğa başlıyor. Tek veya iki kişilik kanoların küreklerine asılan tatilciler, sabah erken saatlerde başlayan tur kapsamında önce deniz altındaki Batık Kent'i ziyaret ediyor. Rehberler burada Batık Kent hakkında bilgi veriyor. Kısa mola boyunca Batık Kenti izleyen tatilciler, yeniden küreklere asılarak tura devam ediyor.
KANOYLA 5 SAAT
Tatilcilerin bir sonraki rotası ise Simena Antik Kenti. Burada verilen molada yemek yeme fırsatı bulan turistler, kanolarla denizin içindeki Likya lahdini geziyor. Ardından yeniden kano yolculuğu başlıyor. Bu kez rota başlanılan nokta Alan Koyu. Mavi suların üzerinde tarihi kalıntılar arasındaki tur, Alan Koyu'nda sona eriyor. Verilen molalarla yaklaşık 5 saat süren turda tatilciler ortalama 8-9 kilometre yol alıyor. Tatilciler bu eşsiz tur için öğle yemeği dahil 70 lira ödüyor. Tura katılanlar, doğa ve tarih içinde yaptıkları yolculukla tüm stresini atıyor.
TATİLCİLERDEN YOĞUN İLGİ
Tura katılan Alman Clara Frühauf, "Tarihin ve doğanın içindeki kano turu tatilin en keyifli bölümüydü. Burası harika bir yer. Deniz çok güzel. Batık Kenti kano üstünde gezmek farklı bir duyguydu" dedi. Fransız Alice Dubourg ise "Çok güzel ve özel bir kano turu yaptık. Batık Kent ve tüm Kekova bölgesi çok etkileyici. Burası sanki bir cennet. Turu tekrarlamak istiyorum" dedi. Portekizli Ana Lucas da şöyle dedi:
"Bugün yaptığım kano turu, benim için tatilimin en güzel günüydü. Başlangıçta biraz zorlandım. Alışınca büyük zevk aldım. Denizde caretta caretta dahi gördüm. Benim için büyük bir şans ve mutluluktu. Doğa ve Batık Şehir harika."
Tur rehberi Ahmet Çotur ise alternatif turizm açısından Kekova'nın önemli bir merkez olduğunu söyledi. Çotur, Kekova'nın potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

FOTOĞRAFLI