Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde önceki gece virajda devrilen LPG yüklü tankerin alev alıp iki otobüs ve 1 hafif ticari aracın yandığı olayda ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.
Diyarbakır- Bingöl karayolunun Tuzlaköy yakınlarında önceki gece seyir halinde olan LPG yüklü tankerin devrilip infilak etmesi ve alevlerin yoldan geçe iki yolcu otobüsü ile bir hafif ticari aracı da sıçradığı kazada ağır yaralananlardan ölenler oldu ve can kaybı yükseldi. Kaza gecesi Fikri Tertip, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde öldü, diğer 64 yaralı da hastanelerde tedaviye alındı, durumu ağır olan 29'u ambulans uçak ve helikopterle yanık üniteleri bulunan çeşitli illerdeki hastanelere sevk edildi.
Tedavi altındaki yaralılardan Önder Obiç ile Ferman Erdem Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Ali Ağırbaş İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde, Mehmet Sıdık Yaşar Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Şükrü Yıldırım ise Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü. Böylece olayda ölenlerin sayısı 6'yı buldu.
Kazada yaralanan 59 kişiden 31'inin Diyarbakır'da, diğerleri ise yanık ünitesi bulunan diğer illerdeki hastanelerde tedavileri sürüyor.