MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, dört kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan ilkokul öğretmeni 45 yaşındaki K.P., görevden alındı. Yanlış anlaşıldığını ileri sürüp, suçlamaları kabul etmeyen ve görevden alınmasının ardından ilçeyi terkeden K.P., hakkında veliler savcılığa suç duyurusunda da bulundu.
Gündoğan Mahallesi'ndeki Nafiz Ilıcak İlkokulu'ndaki yaşları 9 ile 10 arasında değişen 4 kız öğrenci, iddiaya göre, öğretmenleri K.P.'nin kendilerini taciz ettiğini ailelerine anlattı. Bunun üzerine velileri geçen 23 Mart'ta, durumu okul müdürüne ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip, öğretmen K.P.'den şikayetçi oldu. Veliler, K.P., hakkında ayıraca savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Velilerden isminin açıklanmasını istemeyen T.K., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği dilekçesinde, taciz olayının ilk olarak rehber öğretmen M.A.'nın sınıfları dolaşırken tesadüfen ışıkları söndürülmüş bir odada meslektaşı K.P.'yi kucağındaki bir kız öğrenciyi taciz ederken görmesiyle ortaya çıktığını belirtip, "Okul idaresi de uzun süredir taciz olayından haberdar. Ancak, okul müdürü K.B., 'Aman okulun adı çıkmasın. Emekliliğime de az bir zaman kaldı' diyerek, olayı sümen altı etti" dedi.
Şikayet üzerine 18 yıllık öğretmen K.P., hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, 6 öğrenci, 8 veli, okul müdürü K.B. ile tanık rehber öğretmen M.A.'nın ve öğrencileri taciz ettiği ileri sürülen K.P.'nin ifadelerine başvuruldu. Soruşturma kapsamındaki ifadesinde, çocukları çok sevdiğini belirten K.P.'nin "Kucağımda çocuğu görenler iftira atıyorlar. Ben böyle biri değilim. Yanlış anlaşıldım" dediği öğrenilen K.P. görevden alındı. K.P.,'nin görevden alınmasının ardından ilçeyi terkettiği ileri sürüldü.
Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, olay kendilerine intikal eder etmez soruşturma başlattıklarını belirtip, "Öğretmeni görevden uzaklaştırdık. Şu anda idari ve adli soruşturması devam ettiği için başka bir şey söylemek doğru değil" dedi.
FOTOĞRAF