FIRAT Kalkınma Ajansı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan alım heyetinde yer alan yaklaşık 20 işadamı, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, buradaki işbirliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi.
Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ ve meclis üyeleri tarafından ağırlanan Suudi işadamlarına, Elazığ tanıtım ve yatırım fırsatları filmi Arapça izletildi. Daha sonra Başkan Şekerdağ, kentin yatırım potansiyeli, ihraç ürünleri, hizmetler sektöründeki potansiyeli ve işbirliği noktasında yapılabilecekler hakkında bilgi verdi. Suudi Arabistanlı işadamlarının Elazığ'da olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şekerdağ, şöyle dedi:
"İlimizin ihracat yaptığı ülkeler arasında Suudi Arabistan'ın da bulunmasına rağmen biz bunu yeterli görmüyoruz. Ülkemizden ve ilimizden Suudi Arabistan’a ihracat başta olmak üzere, karşılıklı ticaret ve her türlü işbirliğinin en üst seviyede gerçekleşmesini temenni ediyoruz. İzlemiş olduğunuz Elazığ tanıtım filminde, kentimizin tüm alanlardaki potansiyeli hakkında bir özet yapmış bulunmaktayız. Oda olarak gerek Elazığlı işadamlarıyla, gerekse başka illerdeki işadamlarıyla irtibat ve her türlü resmi prosedürlerin yürütülmesi noktasında, Fırat Kalkınma Ajansı ve odamız, her türlü destek ve işbirliğine hazırız. Bununla birlikte ilimizde yatırım noktasında çok sayıda alan mevcut. Suudi iş dünyasının Elazığ’da yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda devlet destekleriyle birlikte yöremize uygun FKA ve TKDK destekleri de mevcut. Bu imkanların tümü yabancı yatırımcılar için de geçerlidir. Elbette yatırım ve ticaret, bir günlük ziyaretler ile olmayacaktır. Bugün yoğun olarak Riyad’dan gelen işadamlarını görüyoruz. Bu işbirliğini bir adım daha ileri taşıyarak Elazığ ve Riyad’ın kardeş şehir olmasını da arzu ediyoruz."
Başkan Şekerdağ’ın konuşması ardından yaklaşık bir saat süren toplantıda Suudi işadamları, Elazığ TSO’nun göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti. Hazırlanan tanıtım filminin çok güzel olduğunu, Elazığ’ı oturdukları yerden, her yönü ile yakından tanıma fırsatı bulduklarını bildirdi.

ŞG(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)