KARS, () - KARS'ta Doğu Anadolu Sürücü Kursları Derneği tarafından yürütülen sürücü belgesi için direksiyon sınavı, karlı ve buzlu zeminde gerçekleştirildi. Sınava katılan 160 sürücü adayı, sınav heyecanı ile birlikte hem de buzlu zeminde araç hakimiyeti sağlamayı öğrenme fırsatı buldu.
Sürücü belgesi almak için yazılı sınavını kazanan kursiyerler trafik güvenliğinin alındığı özel bölgede direksiyon sınavına tabi tutuldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceyi bulduğu buz ve karlı zeminde komisyon önünde yaklaşık 15 dakika otomobil kullanan kursiyerler, parkuru hatasız tamamlamaya çalıştı. Komisyonun önünde ter döken bazı kursiyerler buzlu zeminde zor durumda kaldı. Kursiyerler aracı geri viteste kullanma, park etme ve dönüşlerde yeteneklerine göre değerlendirildi.
Sürücü adaylarının direksiyon yanında kış sınavına da tabi tutulmasının getirdiği faydalar hakkında açıklamada bulunan Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, şöyle dedi:
"Yılın yarısından fazlasını maalesef buzlu zeminde geçiriyoruz. Dolayısıyla bizler sürücü adaylarımıza bu şartlara özgü eğitimler veriyoruz. Adaylar zaman zaman zorlansa da belgenin hakkını vermek için büyük bir özgüvenle direksiyon başına geçiyor. Yoğun kış şartlarında yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin verilen eğitimler sınavlarda çok yararlı oluyor. Direksiyon başında özgüven kadar kurallara uygun biçzimde araç kullanmak önemlidir." 
İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ise direksiyon sınavında mevsim koşullarının sürücülere dezavantaj sağlamadığı aksine gelecekte büyük ölçüde fayda sağlayacağı belirtti. Altun, "Sürücü adayları zaman zaman sor anlar yaşasa da görüyoruz ki şimdiye kadar ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. İnanıyorum ki kursiyerler alışık oldukları bu yoğun kış şartlarının üstesinden gelecek" dedi.

FOTOĞRAFLI