Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), () - KİMSE Yok mu Derneği tarafından düzenlenen kampanya kapsamında toplanan 24 TIR yardım, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis'e yerleşen ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtılacak.
Kimse Yok mu Derneği tarafından Suriyeliler için düzenlenen 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden toplanan 24 TIR yardım, bugün Gaziantep’in Nizip İlçesi'nde toplandı. İçerisinde gıda maddeleri ile çocuk bezi bulunan yardımların bulunduğu TIR'lar, düzenlenen tören ve okunan duaların ardından Suriyelilerin çoğunlukla yaşadığı Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis'e gönderildi.
Törende konuşan Kimse Yok mu Derneği Koordinatörü Emin Çölhanoğlu, içerisinde yardım malzemelerinin Suriyelilerin yoğunlukla yaşadığı kentlere gönderildiğini belirterek, "Yardım kampanyamızda toplanan 200 ton un, 40 ton üzerinde süt ve 100 ton gıda ile çocuk bezi ve çocuk maması gibi malzemeler; Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis ile ilçelerinde bulunan Suriyelilere dağıtılacak" dedi.

Mİ(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)