Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI (Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'nda tüm camilerde dostluk ve kardeşlik adına üzerinde Türk ve Özgür Suriye bayrağı bulunan lokum dağıttı.
Ramazan Bayramı'nda ülkelerinden uzakta olan Suriyeliler, bayramı kendilerine kucak açan Reyhanlı halkıyla kutladı. Suriyeliler ilçedeki tüm camilerde bayram namazı çıkışında vatandaşların bayramını kutladı ve teşekkürlerinin bir simgesi olarak da lokum ikram etti.
Türkiye Suriye Kardeşlik grubu tarafından organize edilen lokum ikramında, son zamanlarda Türkiye'nin değişik kentlerinde Suriyelilerin karıştığı olaylardan dolayı duyulan rahatsızlık da dile getirildi. İkram edilen lokumların üzerinde 'Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Türkiye halkına teşekkür ederiz ve bizi ülkenize kabul edip dertlerimize ortak oldunuz, ekmeğinizi bizimle paylaşıp bizi bağrınıza bastınız. Bundan dolayı sizlere minnettarız. Ancak bütün milletlerde olduğu gibi bizde de olumsuzluklara sebep olan insanlar olabilmektedir. Bundan dolayı da çok üzgünüz' yazılı mesaj yer aldı.
Türk ve Özgür Suriye bayrağının de yer aldığı lokumlarla hem kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür eden hem de yaşanan olaylardan dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren Türkiye Suriye Kardeşlik Grubunun Başkanı Suriyeli Dr. Abdulhamit Taha, Suriyeliler olarak Türk halkını çok sevdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Türk halkı olarak bizlere çok iyi davrandınız. Bizi kardeşiniz olarak kabul ettiniz. Suriye'den gelerek ülkenizde yerleşmiş olan mağdur halk olarak kardeşlik duygularımızı göstermek adına böyle bir girişimde bulunduk. Reyhanlı'da oturanlar olarak ilk adımı attık. İlerleyen günlerde daha farklı etkinliklerimiz olacaktır. Biz Türk halkını çok seviyoruz. Suriyeli bazı kardeşlerimizin davranışları nedeniyle özür diliyoruz."
Suriyelilerin lokum ikram ettiği camilerden Halil Hacı Dergi Camii İmam hatibi Yahya Haraç ise Türkler'in ve Suriyeliler'in huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamalarını sağlamak adına herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtip, Türkiye Suriye Kardeşlik Grubu'na da yapmış oldukları davranıştan dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI