AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından Suriyeli sığınmacılar için toplanan yardım malzemelerini taşıyan 57 TIR, Kahramanmaraş'a ulaştı. Yardımların teslimi için düzenlenen törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Türkiye'de barınan 1 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacıya Birleşmiş Milletler'in hesaplama sistemiyle 4 milyar 300 milyon doların üzerinde harcama yapıldığını söyledi.
AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Bu Çaresizliği Dur De’ kampanyası kapsamında toplanan ve içerisinde gıda, giysi, temizlik, kırtasiye ve oyuncak yardımlarının bulunduğu 57 TIR, Kahramanmaraş’a ulaştı. Yardım TIR’larının teslimi için Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde tören düzenlendi. Törene AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ve partililer katıldı.
Törende konuşan milletvekili Sıtkı Güvenç, Türkiye’nin Suriyelilere 4 milyar 300 milyon doların üzerinde harcama yaptığını belirterek, Avrupa ülkelerini eleştirdi. Güvenç, şunları söyledi:
"Şu anda değerli hemşerilerim Türkiye'nin yapmış olduğu yardım, Birleşmiş Milletler’in hesaplama sistemiyle 4 buçuk milyar doların üzerinde. 1.7 milyon misafirimiz var. Yaklaşık olarak harcamış olduğunuz rakam 4.3 milyar dolar. İnsan hakları savunucusu olarak geçinen çağdaş devletlerin, Suriyeli kardeşlerimize yapmış oldukları toplam yardım tutarı 250 bin dolar. 4.5 milyar dolar nerede, onlar yapmış olduğu yardımlar nerede? Bizim bu yardımı niye yaptığımızı, nasıl yaptığımızı anlamaları da mümkün değil. İngiliz Devlet Başkanı Churchill ne diyor? ‘Bizim için bir damla petrol, bir damla kandan daha önemlidir.’ Onların bu mazlum ve mağdur insanlara bakışı o ve dolayısıyla hem yardım etmiyorlar, hem de misafir etmiyorlar. Şu anda sadece Avrupa ülkelerin Suriyeli kardeşlerimizi misafir ettikleri; nitelikli insan gücü. Eğitimli, yetişmiş, insan gücü dışında kesinlikle Suriyeli kardeşlerimizi kendi sınırlarından içeriye koymuyorlar. Ama Türkiye, açık kapı politikasıyla birlikte kim gelirse ertesi gün kapısını açıyor; ya bir kampa ya da Türkiye'deki bir eve misafir ediyor."
AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ise, Suriyeliler'e haklarının verildiğini ifade ederek, "Güneyimizdeki savaştan dolayı ilk önce Kuzey Irak'taki kardeşlerimiz, daha sonra Suriye’deki milyonlarca kardeşlerimiz savaştan kaçarak, çocuklarını, canlarını, geleceklerini bize emanet ettiler. Bu yardımları yapan bu milletin kendisidir. Millet kendi kardeşlerine yardım etmiştir. Bu kardeşlerimizle beraberliğimiz kıyamete kadar da sürecek" diye konuştu.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ise yardımların belediyeler tarafından ihtiyaçları belirlenecek sığınmacılara dağılacağını dile getirdi. Tören yapılan konuşmaların ardından dua edilmesi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI