KAYSERİ, () - KAYSERİ’nin Hacılar İlçesi’nde eğitim gören Suriyeli çocuklar yıl sonu etkinliği düzenledi. Türkçe ve Arapça şiirlerin okunduğu etkinlikte oyuncak silahlarla ‘Şam’ın Çocukları’ oyunu sergilendi.
Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından, Mehmet Kabak Kuran Kursunda eğitim gören Suriyeli öğrenciler Hacılar Belediyesi Kültür Merkezi'nde yıl sonu etkinliği düzenledi. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Kuran kursunda eğitim gören Suriyeli öğrencilerden 22 öğrencinin Amme cüzünü ezberlediğini, diğerlerinin ezberlemeye çalıştığını söyledi. Müftü Özbek,"“Müftülük olarak Suriyeli kardeşlerimize desteğimiz devam edecek" dedi.
İlçede eğitim gören Suriyeli öğrencilerin Türkçe ve Arapça şiirler okuyup ezgiler söylediği programda, Suriye'de bombalı saldırıdan insanların kurtarılmasının anlatıldığı slayt gösterisi de sunuldu. Programda daha sonra Suriyeli öğrencilerin oyuncak silahlarla yaptığı 'Şam'ın Çocukları' adlı gösterisinde izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

FOTOĞRAFLI