Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA, () - SURİYE’nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde IŞİD ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasındaki çatışmaları protesto etmek amacıyla Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi'nde sınır hattına kurulan 'dayanışma çadırı'nda tutulan nöbet, 21 gün sonra sonlandırıldı.
Birecik'in Suriye sınırındaki Ziyaret Mahallesi'nde, 9 Temmuz'da Kobani'de PYD ile IŞİD arasındaki çatışmaları protesto etmek amacıyla BDP ve HDP'liler tarafından 'dayanışma çadırı' kuruldu. 21 Temmuz'da güvenlik güçleri ile çıkan arbedede yıkılan çadır, yeniden kuruldu. BDP ve HDP'liler tarafından 21 gün sürdürülen çadır nöbeti bugün sonlandırıldı.
Sınırdaki çadır nöbetinin son bulduğunu Kürtçe olarak açıklayan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "Halkımız tren yolunun, dikenli telin bir anlam taşımadığını gösterdi. Herkes Rojava Halkının kararına saygı duymalı ve tanımalıdır. Saldırıların devamı halinde milyonları sınıra döker, eylemimizi devam ettiririz. Eylemimiz milyonlar ile ve Kürtleri hedef alan asıl güçlere yönelecektir, bu bilinmelidir" dedi.

FOTOĞRAFLI