Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - İÇ savaşın devam ettiği Suriye'de halk, 6 Haziran'da başlayacak Ramazan ayına yine saldırılar altında giriyor.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Mart 2011'de Dera'a başlayan iç savaşın devam ettiği Suriye'de halkın saldırıların altında 6'ncı Ramazan ayına gireceğini söyledi. Geçen 6 yılda Suriye'de 400 binin üzerinde sivilin hayatını kaybettiğini, yüz binlerce insanın ise ağır şekilde yaralandığını söyleyen Karacaoğlu, "Ülkenin yarısı ise göç edip mülteci durumda hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Bu arada, Rusya'nın da hava saldırılarına ağırlık vermesi sivil kayıpların sayısını artırdı. Bu durum zaten bombalar altında yaşayan halkı iyice zor durumda bıraktı" dedi.
İHH olarak yaptıkları araştırmaya göre Suriye içinde 10 milyon insanın yardıma muhtaç durumda olduğunu ifade eden Karacaoğlu, "600 bin yetimin bulunduğu ülkede insanlar temel yaşam malzemelerine bile ulaşamıyor. Suriye halkı komşu ülke Türkiye'den gelecek insani yardımlar malzemeleri ile ramazana girmeye hazırlanıyor. Bu arada binlerce ev ve işyerleri de adeta enkaza döndü, kullanılamaz hale geldi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI