DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak ile Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Sur İlçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak ile Astsubay Ünal Biçakcı için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Törene Çevre Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehitlerimizin aileleri, silah arkadaşları ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehitlerin cenazelerinin katafalka konulması ve saygı duruşu ve öz geçmişlerinin okunmasıyla başlayan törende 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptı. Son dönemde bölücü terör örgütünün ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini belirten Yüzbaşı Çelikkollu, şunları söyledi: 

"Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz."

Konuşmanın ardından Şehitlerin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.