Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, ()-DİYARBAKIR'da öğrenciler yarı yıl tatilinin bitmesinin ardından bugün eğitime başlarken, 2 Aralık 2015'ten bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan ve operasyonların sürdüğü Sur İlçesi'ndeki toplam 17 okuldan 8'inin kapalı olduğu belirtildi.
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı grupların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık 2015'te başlatılan sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürüyor. Yasağın bulunduğu Sur'un 6 mahallede bulunan Süleyman Nazif İlkokulu, Süleyman Nazif Anaokulu, Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu, Alpaslan Anadolu Lisesi, Mardinkapı İlkokulu, Mardinkapı Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu'nda 2 Aralık'tan beri eğitim ve öğretim yapılamıyor. Kapalı olan okulların öğrencileri başka okullara gönderilirken, bunların da gönderildikleri okullara düzenli devam etmedikleri ve ailelerinin telefonla aranarak çocukların eğitime devamı için ikna edilmeye çalışıldığı belirtildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara yazı göndererek Sur'daki yasak nedeniyle okulu kapalı öğrencilerin durumunun tespitini istedi. Sur'da yer alan ancak yasak olmayan mahallelerde bulunan okullardaki öğrenci sayısınında az olduğu ve bunların okula devamlarının sağlanması için ailelerinin ikna edilmesi istendi.