Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da hazırlanan proje ile suça sürüklenen çocuklara ve gençlere yönelik fotoğrafçılık kursu verilecek. Sonrasında kursa katılanların istihdam edilmesi sağlanacak.
Samsun’da suça sürüklenen genç ve çocuklar için yapılacak olan fotoğrafçılık kursu ve sonrasında iş garantili proje kapsamında Elveren İnsan Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy ile Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Burhan Alıcı arasında protokol imzalandı. Elveren İnsan Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy, amaçlarının Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile denetimli serbestlik tedbiri altında tutulan sanık ve hükümlülere yardımcı olmak ve onları en iyi şekilde topluma kazandırmak olduğunu söyleyerek, "Toplumun da suça sürüklenen çocuklara ve gençlere karşı bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Bu kapsamda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda hazırladığımız projeye destek verenlere teşekkür ediyorum. Projenin Türkiye geneline yayılarak örnek bir noktaya gelmesini diliyoruz" diye konuştu.
Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Burhan Alıcı, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşu işbirliğinde böyle bir proje hazırlanmasının kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

YK(MS/BT) (FOTOĞRAFLI)