İSTANBUL/- İSTANBUL'daki meydanlarda binlerin yanında siyasetçiler, sporcular, sanatçılar da 'Demokrasi Nöbeti'ne destek verdi.

Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Yapımcı Şahin Özer, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Taksim Meydanı'nda; Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop da Esenler'deki 'Demokrasi Nöbeti'nde konuştu.

"Türkiye'nin dört bir tarafında, başta İstanbulumuz ve Ankaramız olmak üzere 81 vilayetimizin meydanlarımda, ilçe merkezlerimizde toplanarak darbelere direnen milletimizden, milyonlardan Allah razı olsun" diyen Suat Kılıç, "Allah'ın izniyle sizler seçtiklerine sahip çıktıkça, sizler milletin emrinde olanların arkasında durdukça bu milletin seçtiklerinin sırtı yere gelmez. 27 Mayıs 1960'ta millet seçtiği Başbakan Adnan Menderes'e sahip çıkamadı; akıbetini biliyoruz. Türk Milleti 15 Temmuz gecesi demokrasi sicilini temizledi, Türk Milleti 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın daveti ve isteği üzerine milyonlarca yürek halinde meydanlara akın etti. O günden bu yana bitmek bilmeyen bir nöbetle vazifesine devam etti " diye konuştu.

"ALLAH RAZI OLSUN"

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Milleti'nin birliğine dirliğine yönelen eller Allah'ın izniyle başarıya ulaşamaz. Türk Milleti'nin canına kasteden tüfekler Allah'ın izniyle hedefini bulamaz. Şehitler verdik gazilerimiz var. Allah bu uğurda şehit olanların mekanlarını cennet eylesin. Bu uğurda gözünü kırpmadan tankların tüfeklerin karşısına dikilen ve gazi olma pahasına milletin hürriyetine sahip çıkan gazilerimizden Allah razı olsun."

"BİZ DEMOKRASİ NEFERLERİYİZ"

Yapımcı Şahin Özer, "Biz demokrasi neferleriyiz. Görsünler meydanları. 8 gündür meydanlar böyle. Ve Allah kısmet eder biz 80 bin gün daha bu meydanlarda oluruz. Bize, dünyaya, bütün Türkiye'ye demokrasi dersi veren bu yüce Türk Milleti'ni hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiçbir tehdit yıldıramaz" dedi.

"DARBELER PARANTEZİ KAPANMIŞTIR"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Bu millet bir daha darbelere geçit vermeyecektir. Darbeler parantezi kapanmıştır. Bundan sora darbe yapmaya kalkan ayarı bozuklar, sütü bozuklar bundan sonra Taksim'deki bu fotoğrafı dikkate almak zorundalar" şeklinde konuştu.

"BU ÜLKEYİ HİÇ KİMSEYE YAR ETMEYİZ"

Esenler'deki 'Demokrasi Nöbeti'nde elinde Türk bayrağı ile konuşan Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop da, "Sizin aranızda olmaktan çok mutluyum, gururluyum. Şuan kendimi o kadar güçlü ve emin ellerde hissediyorum ki; bizim sırtımız hiçbir zaman yere gelmez. Biz hakkın ve doğrunun peşindeyiz. İnancımız sonsuzdur. Ya burada ya da ahirette hak yerini bulacaktır. Hakimiyet milletindir, hakimiyet bizimdir. Birlikte ve beraber, hiçbir zaman bu bayrağı, bu devleti ve bu ülkeyi hiç kimseye yar etmeyiz" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAF