MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen Türkiye Su Jeti Şampiyonası’nın 1’inci ayak yarışları, antrenman ve sıralama turlarıyla başladı. Yarışlara 3’ü kadın 28 sporcunun katıldığı bildirildi.
Bodrum Motosiklet Kulübü'nün evsahipliğinde, bazı resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen yarışın dün yapılan sıralama turları oldukça heyecanlı geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir ekip ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’nin güvenlik önlemi aldığı antrenman ve sıralama turlarını vatandaşlar ilgiyle izledi. Kumbahçe sahilinde heyecanlı anların yaşandığı turlar güneş batana kadar devam etti.
Altı ayaktan oluşan şampiyonanın Bodrum yarışlarıyla ilgili bilgi veren TMF Yönetim Kurulu üyesi Faysal Şefkatlioğlu, "Bu yarışı Bodrum’da ilk defa yapıyoruz. Bodrumluların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerde ilgi gösterdi. Su jetinde bu yılın ilk yarışı. Bodrum’da spor turizmi açısından da güzel bir organizasyon olacağını düşünüyoruz. Farklı illerden 3’ü bayan 28 sporcu start aldı. Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili ve su jetinde iyi olmamız gerekiyor. Su jeti federasyonumuza bu sene geçti. Bu sporun gelişmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Türkiye Su jeti Şampiyonası’nın 1’inci ayak yarışlarının startı ise bugün verildi. Sporcular 3 farklı yarış yapacak, 27 tur şamandıra dönülecek olan ve zamana karşı yapılan endurance denilen kapalı park yarışı zorlu bir mücadele olacak. Free style denilen serbest zaman hareket yarışında her yarışçı verilen süre içerisinde su jeti üzerinde gösterebildiği bütün hünerlerini gösterip en yüksek puanı almaya çalışacak. İkili kalkış yarışı olan drag yarışları ile şampiyonanın ilk ayağı tamamlanıp, dereceye girenler belirlenerek ödül töreni düzenlenecek.

OU,NK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)