Özgür ALTUNCU- Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kürsüde konuşurken el kaldırıp, "Size bir soru sormak istiyorum" diyen Fikriye Yılmaz'ın Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi olduğu anlaşıldı. Yanındaki arkadaşıyla birlikte korumalar tarafından salon dışına çıkarılan Yılmaz'ın sormak isteği soru Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından bir basın açıklamasıyla duyuruldu.

BAKAN İSLAM'A SUÇLAMA
Yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Ayşenur İslam'a daha önce de defalarca sorduğumuz "2014 yılında kaç kadın öldürüldü biliyor musunuz?" sorusunu sormak istediğimizde güvenlik görevlileri tarafından platform temsilcilerimiz zorla dışarı çıkarıldı. Ayşenur İslam kadın cinayetlerini durdurmak için kılını bile kıpırdatmazken bu uğurda çabalayan arkadaşlarımıza da şiddet uygulattı."

CUMHURBAŞKANINA ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı da eleştiren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu açıklamada, " 'Kadın ile erkek eşit değildir' diyen Erdoğan bir kez daha kadın cinayetlerine kapı araladı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak buradan şunu söylüyoruz, kadın düşmanı açıklamalar son bulana kadar, kadınlarla ilgili ağızlarını açtıklarında sorularımızla karşılaşacaklar" ifadelerini kullandı.

İŞTE O SORULAR
Açıklamada üyelerinin sormak istedikleri sorular şu şekilde sıralandı:
- 2014 yılında kaç kadın öldürüldü?
- Kadın Bakanlığı neden kurulmuyor?
- İstanbul Sözleşmesi hükümleri neden uygulanmıyor?
- 6284 sayılı koruma kanunu hükümleri neden uygulanmıyor?
- Kadın ve erkek eşitliği kadın cinayetlerini durdurmak için bu kadar önemliyken neden kadınlarla erkeklerin eşit olmadığı söyleniyor? Hükümet kadın cinayetleri dursun istemiyor mu? Bu sorulara cevap alana kadar, kadın ve erkeklerin eşit olduğu bir dünyayı kurana kadar mücadeleye devam. Kadın cinayetlerini durduracağız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÜSTÜ KAPALI YANIT...
Cumhurbaşkanı Erdoğan salonda bulunduğu sırada yaşanan bu olaya konuşmasının başında üstü kapalı olarak değinip, "KADEM mevcut tüm diğer sivil toplum örgütlerine nazaran farkını çok net biçimde ortaya koydu. Bu fikrini masada ortaya koymak başka bir şey, hizmetle ortaya koymak başka bir şey ama bir de toplum içerisinde gerilimler meydana getirmek suretiyle 'acaba sesimi duyurabilir miyim?' demek başka bir şey. Asıl olan önce dinlemek sonra da dinletebilmektir" dedi.