BİRLEŞMİŞ Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliği’nin 'Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının sesi ve yüzü', oyuncu Songül Öden, Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu’da da kadınlara daha fazla önem verilemesi, kız çocuklarının iyi okutulması gerektiğini söyledi.
Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC4 kanalında yayınlanan ‘ET’ isimli magazin programında, Arap Seyahat Fuarı’na THY’nin tanıtım yüzü olarak katılan Songül Öden ile Dubai'de yapılan röportaj ekrana getirildi. Songül Öden, Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte oynadığı ‘Nur’ karakterini canlandırdığı ‘Gümüş’ dizisini ‘Uluslar arası bir iş’ olarak nitelendirirken, şöyle dedi:
"Çok keyifli bir çalışmaydı. Oyuncu arkadaşlarım da çok başarılı, uluslar arası alanda tanınan insanlardı. Büyük keyifle çalıştım. Drama veya komedi çok severek oynadığım türler. Sevdiğim bir senaryo olması yeterli benim için türünün önemi yok. ’Nur’ karakterinin Arap dünyasında tanınmamda çok büyük katkısı oldu. Çok değişik insanlar tanıdım bu nedenle mutluyum. Şükrediyorum Allah’a."
Öden, bir soru üzerine çok sevdiği Arap dünyasında kadınlara daha fazla önem verilmesini isterken, "Bunu, ülkem ve Ortadoğu için de istiyorum. Kız çocuklarının iyi okutulmasını kadına daha çok alan açılmasını barış ve huzur diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI