Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da deneme amacıyla üretilen karpuzun tanıtımı yapıldı. Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, Bolu'da üretilen karpuzun sıcak bölgelerde üretilen karpuzlardan daha geç pazara çıkmasının çiftçi için önemli olduğunu söyledi.
Bolu Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası tarafından yoğun ekilen patatese alternatif ürün olarak karpuz yetiştiriciliği için çalışma başlatıldı. Bolu'nun Tarakçı Köyü'nde 5 dönümlük arazide ekilen karpuzlar yaklaşık 15 kiloya ulaştı. Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk'ün katıldığı basın toplantısıyla karpuzun tanıtımı yapıldı. Bolu'da patates üretimine alternatif ürünler oluşturmak için çalıştıklarını belirten Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, "Çiftçilerin yanında olup, her zaman onlara destek olmak için çalışıyoruz. Karpuzun sonbaharda hasadının yapılmış olmasının da büyük önem arz etmesi sevindirici. Karpuz üretiminin yaygınlaşması için her türlü çalışmayı yapacağız" dedi.
Bolu'nun patates üretiminde Türkiye'de 4'üncü sırada yer aldığını vurgulayan Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk ise karpuz üretiminin de çiftçiye ekonomik değer kazandıracağını söyleyerek, "Tarakçı Köyü'nde 5 dönümlük tarlada deneme amacıyla karpuz üretildi. Karpuzları toplamaya başlayacağız. Ürünün geç turfanda olması ve sıcak bölgelerde üretilen karpuzlardan daha geç pazara çıkması bizim için önem arz ediyor" diye konuştu.
Yamantürk yaklaşık 15 kiloluk karpuzu keserken, toplantıya katılanlar ikram edilen karpuzun tadına baktı.

FOTOĞRAFLI