Şevket YILMAZ/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 kişinin öldüğü facianın ardından işten çıkartılan madenciler tarafından tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle 16 gün önce başlatılan oturma eylemi, sona erdi. Hem arkadaşları hem de yetkililer tarafından yalnız ve sahipsiz bırakıldıklarını ifade eden eylemci madenciler, muhatap bulamadıklarını söyledi.
Soma'da 301 kişinin öldüğü maden faciasının ardından işten çıkartılan ve aylar geçmesine rağmen tazminatını alamadıklarını belirten madenciler, seslerini duyurmak için 4 Mart perşembe günü yürüyüş düzenledi. Belediye önünden başlayan yürüyüş Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü (ELİ) önünde son buldu. Ardından burada yaklaşık 40 kişiyle oturma eylemine başlayan madencilerin sayısı, geçen zaman ve soğuk havayla birlikte azaldı. Hem arkadaşları hem de yetkililer tarafından yalnız ve sahipsiz bırakıldıklarını ve muhatap bulamadıklarını söyleyen madenciler, oturma eylemine son verdi. İşçiler, çevreye astıkları pankartlar ile eşyalarını toparlayıp buradan ayrıldı.
İşçilerden Sami Yavuz, "Bizi ve bizim gibi 2 bin 831 işçiyi işten çıkarttılar. O zamanlarda bizim tazminatlarımızı vereceklerine dair söz vermişlerdi. Fakat uzun zamandan beri tazminatlarımızı alamayınca arkadaşlarımla beraber ELİ Müessese önünde oturma eylemi yaptık. Ben bugünler için de yalnız bırakıldığımıza şahit oldum. Buraya gelirken sayımız 30-40 kişi idi. Daha sonra havalarından soğuk olmasından dolayı ben ve benim gibi ancak 8-10 arkadaşımız bu eylemimize destek verdi. Ben esnafımızdan ve halkımızdan destek bekliyordum. En önemlisi de burada mücadelesini verdiğimiz 2 bin 831 işçiden yanımıza gelen olmadı. Gece gündüz tuttuğumuz nöbet sonucunda ve havaların da etkisiyle hasta olduk. Dayanacak gücümüz kalmadı. Ailemizi göremez olduk. Bunun için eylemi bugünden itibaren sonlandırdık. Bundan sonrasını devlete bırakıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI