Suat DENİZ/ IĞDIR, () - IĞDIR'da baharatçılık yapan 33 yaşındaki Selami Aydın sokakta bulduğu 10 bin lirayı sahibine teslim etti. Aynı olayı daha önce iki kez daha yaptığını belirten Aydın, "Olması gerekeni yapıyorum" dedi. 
Olay 16 Aralık günü Atatürk Caddesindeki Ziraat Bankası önünde meydana geldi. İşyerinden çıkıp evine giden Selami Aydın kaldırımda deste halinde gördüğü 10 bin lirayı alıp en yakın polis merkezine götürüp teslim etti. Olaydan yaklaşık 4 saat sonra karakola giden Ekrem Absay 10 bin lira kaybettiğini belirterek yardım istedi. Polisler, izledikleri bankanın ve MOBESE kamera kayıtlarından Ekrem Abay'ın parayı düşürdüğünü ve kısa bir süre sonra da Selami Aydın tarafından bulunduğunu tespit etti. Akşam saatlerinde Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın makamında parayı Ekrem Absay'a teslim eden Selami Aydın, "Eve giderken yolda bir deste halinde para buldum. Hiç saymadan en yakın karakola götürüp teslim ettim. Olması gerekeni yaptım. Iğdır'da baharat satarak geçimimi sağlıyorum. Daha önce de bir kadın işyerimde içerisi döviz dolu bir çantayı unutmuş ve kendisine teslim etmiştim. Yine yıllar önce bulduğum yüklü bir parayı da sahibine verdim" dedi.
Olay günü bankadan çektiği 55 bin lirayı desteler halinde cebine koyduğunu ve işyerine gittiğinde 10 bin liranın olmadığını söyleyen kasap Ekrem Absay, "Hemen karakola gidip müracatta bulundum. Paranın bulunduğunu söylediklerinde üzerimden büyük bir yük kalktı. Selami beye çok teşekkür diyorum. Yapmış olduğu bu iyiliğinden dolayı kendisine bir hediye almak istiyorum" dedi. Selami Aydın, Asbay'ın bu teklifi üzerine, kendisine bir mont almasını istedi.

FOTOĞRAFLI