Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde, sokakta bitkin halde bulunan ve sol arka bacağında büyük oranda kas ve deri kaybı görülen köpeğe, doku nakli yapıldı. Sokak köpeğinin kalçasından alınan doku, iki saat süren ameliyatın ardından yaralı bacağa nakledildi.
Pamukkale'de bir sokak köpeğini yaralı gören vatandaşlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni arayarak haber verdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ekipleri, yaralı köpeği alarak kliniğe getirdi. Bitkin haldeki köpeğin sol arka bacağında büyük oranda kas ve deri kaybı olduğu görüldü. Köpeğin bu şekilde yaşamasının mümkün olmayacağını belirleyen klinik veterinerleri, hemen ameliyata aldı. Yaklaşık iki saat süren operasyonla, köpeğin kalçasından alınan doku, yaralı bacağa nakledildi. Operasyonun ardından sokak köpeği yoğun bir tedavi sürecine alındı. Sokak köpeğine nakledilen dokunun, yaralı bölge ile uyum sağlamaya başladığı açıklandı. Klinik çalışanları tarafından 'Dost' adı verilen köpeğin sağlık durumunun giderek iyileşmesi mutlu etti.
'KEMİK GÖRÜNÜYORDU'
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Hasan Kılınç, duyarlı vatandaşlar tarafından gelen ihbar üzerine sokak köpeğine ulaştıklarını belirterek şunları anlattı:
"İlk muayenesini yaptığımızda sol arka ayağında büyük bir açıklık vardı. Oradaki kas tabakası ile beraber deri tabakası da tamamen gitmiş ve kemik doku görünüyordu. Veteriner arkadaşlarımızla beraber doku nakli (greft) yapmaya karar verdik. Çok şükür ameliyatımız başarılı geçti. 'Dost' adını verdiğimiz köpeğin antibiyotik, ağrı kesici ve vitamin takviyeleri ile tedavisine devam ediyoruz. Hayvanımız ilk geldiğinde ayağının üzerine basamıyordu ama şu anda rahatlıkla basabiliyor. Durumu günden güne iyiye gidiyor. Dokuda uyuşma da oldu. Tamamen iyi olduğunda onu aldığımız bölgeye geri bırakacağız."

FOTOĞRAFLI