KAYSERİ'nin merkez Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisindeki 15 farklı bölgede sokak hayvanları için çalışma yaptıklarını ve kış şartlarında gıda desteği sağlandığını söyledi.
Belediye Başkanı AK Partili Memduh Büyükkılıç, kar yağışının zaman zaman etkili olduğu, hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu bu kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için park ve bahçe alanlarında yiyecek verildiğini belirtti. Başkan Büyükkılıç, "Bu şehrin güzellikleri arasında yer alan kuşlar, özellikle güvercinler, yaz aylarında şehrimize canlılık katmaktadırlar. Bu şehrin havasını, suyunu onlarla paylaşıyoruz. Ancak bu kış aylarında yoğun kar yağışı ile beyaz örtüyü bürünen park ve yeşil alanlarda yem bulmakta zorlanan kuşlara belediye olarak destek veriyoruz. Parklarda kendilerine buğday ve darı gibi yemler veriyoruz" dedi.
Vatandaşların kendilerine yakın parklara ekmek artığı bıraktıklarını bundan da son derece mutlu olduklarını çünkü ifade eden Büyükkılıç, bu çalışmada özellikle çocukları teşvik ettiklerini çünkü bu tür alışkanlıkların ileriki yıllarda toplumda ortak değerleri koruma, paylaşma ve sahiplenme duygularını pekiştirdiğini kaydetti.

 FOTOĞRAFLI