DİYARBAKIR Sur İlçesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamayan çocuklara yönelik spor şenliği düzenlendi. Yüzlerini boyatan, bisikletlere binerek pedal çeviren çocuklar, trambolinde zıpladı, tenis, golf ve futbol oynayıp, doyasıya eğlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi'nde ikamet eden ve çatışmalı ortamdan etkilenen çocuklara yönelik düzenlediği spor şenlikleri devam ediyor. Spor şenliklerinin yeni durağı Hasırlı Mahallesi Hacı Mahmut Sokağı'ydı. Spor Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde etkinliğin yapılacağı sokağı trafiğe kapatarak, alana trambolin, mini futbol sahası, mini tenis kortu ve mini golf sahası kurdu. Spor şenliğini duyan mahallenin çocukları, ilk olarak yüzlerini boyattı ardından bisikletlere binerek, trambolinde zıplayarak, tenis, golf ve futbol oynayarak neşeli dakikalar geçirdi.

Çocukların okulla gitmesini göz önünde bulunduran Spor Şube Müdürlüğü, spor şenliğini öğlen okula giden öğrenciler için sabah, sabah okula giden çocuklar için de öğleden sonra olmak üzere etkinliği iki defa düzenledi. Spor şenliğinde, Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği Özgür Genç Sporcular Komünü üyeleri ve Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencileri gönüllü olarak görev aldı.