İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan hemşireler, artan iş yükü ve eksik personelle çalışmaya tepki gösterdi. Beyaz formaları yerine siyah giyen hemşireler adına açıklama yapan Yasemin Zengin, ihtiyaç 250 olmasına karşın 30 hemşirenin geleceğini söyleyip, Maliye ve Sağlık Bakanı ile Başbakana cevaplandırması için sorularını sıraladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan hemşireler, bir süredir artan iş yükü ve personel azlığı nedeniyle yaptıkları açıklamalarına ve tepkilerine bir yenisini ekledi. Genellikle beyaz forma giyen hemşireler, bu kez siyah giyip kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Hastane önünde toplanan hemşirelere erkek sağlık çalışanları da destek verdi.

Hemşireler adına açıklamayı Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin yaptı. Hastaneye, ihtiyaç 250 olmasına karşın 30 hemşirenin geleceğini söyleyen Zengin, Maliye ve Sağlık Bakanı ile Başbakana cevaplandırması için sorular sordu.

Yasemin Zengin, “Hastanemizde, hemşire azlığından, sorun ve sıkıntıların yaşandı aşikardır. Hemşire eksikliği nedeniyle meslektaşlarımız ya istifa etti ya da daha insani koşullarda çalışacakları bir hastaneye kaçış yolunu tercih ettiler. Öyle anlaşılıyor ki yetkililer, üniversite hastanesi çalışanlarını görmezden gelmeye devam ediyor. Şimdi buradan soruyoruz; ağır çalışma koşullarından haberdar mısınız? Hemşirelerin gece ve gündüz kaç hastaya baktığından haberdar mısınız? Hemşirelerin günde 20 ile 60 arasında hasta baktığından haberdar mısınız? 30 kadronun, 250 hemşire ihtiyacına çözüm olmadığının farkında mısınız? Hemşirelerin izinlerinin verilmediği, sürekli artı mesailerle çalıştığını biliyor musunuz? Hemşilere robot değil insandır" dedi.

Açıklamanın ardından hemşireler dağıldı.