SİVAS'ta Kurban Bayramı'nın birinci gününde genellikle belediyenin belirlediği alanlarda kesim yapılırken, bazı bölgelerde yine istenmeyen manzaralar ortaya çıktı. Kenar mahallelerde tüm uyarılara rağmen sokak ve ev önlerinde çocukların gözü önünde kesimler yapıldı.

Sivas'ta sabah bayram namazının kılınmasının ardından kurban kesim yerlerinde hareketlilik yaşandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Sivas Belediyesi'nin belirlediği kesim alanlarına akın edenler hayvanlarını kesti. Kesim yerlerine gelenlerin birçoğu hayvanlarını traktörlerin arkasına bağlanan vinçle kaldırarak kurban etti. Kesim yerinde zaman zaman sahiplerinin elinden kurtularak kaçan büyükbaş hayvanlar çevredekilere zor anlar yaşattı. Kesim alanlarında tüm uyarılara rağmen yine çok sayıda çocuk getirildi. Çocuklar hayvanların kesim ve derisinin yüzme işlemlerini yakından takip etti. Kent merkezindeki alanlarda kesim yasaklarına uyulurken, kenar mahallelerde ise tüm uyarılara rağmen sokak ve ev önlerinde kesenler oldu. Sanayi sitesi içindeki dükkanlarda da kesimler yapıldı. Burada büyük vinçlere de hayvanların bağlanması dikkat çekti.

KAÇAN BOĞA, İĞNE ATILARAK YAKALANDI

Sivas'ta Ata Sanayi Sitesi içerisinde kesim yapılmak için getirilen 7 hisselik boğa, zincirini kopartarak kaçınca caddede kovalamaca başladı. Bir teknoloji ürünü satılan bir marketin camını kıran boğa Kongre Lisesi'nin bahçesine girdi. Burada kıstırılan boğayı yakalamak için sahipleri polisten yardım istedi. Belediye Hayvan Barınağı'ndan çağrılan görevliler uyuşturucu iğne attı ve sakinleşen boğa yakalandı.


Okul bahçesinde kesilen boğa, getirilen bir traktörün vincine takılarak , yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olan kaçtığı yere götürüldü ve burada yüzülüp eti sahiplerince paylaşıldı.

Kurbanlık boğanın hissedarlarından Yılmaz Coşkun, "Kesim yapacağımız dükkana bağlamıştık zinciri kopardı kaçtı. Kongre Lisesi'nin bahçesine geldi. Belediyeden arkadaşlar gelip bize yardımcı oldu. Yakaladık ve kestik. Bizi yaklaşık 2 saat uğraştırdı, peşinden koşturdu. Bu sırada da bir esnafımızın dükkanının camına zarar verdi. Neyse ki fazla zarar vermeden yakalayabildik" dedi.